Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нацкомісія з енергетики пропонує ввести двоставковий тариф на теплоенергію

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), пропонує ввести двоставковий тариф на теплову енергію.

Про це на прес-конференції сказав член НКРЕКП Євген Магльований, передає Укрінформ.

"Двоставковий тариф - це коли частина енергетичних витрат виражається в умовно змінній частині, залежно від того, скільки [теплової енергії - ред.] використовує споживач. Умовно постійні витрати, які не залежать від споживання, - заробітна плата, ремонти, обслуговування - розподіляються рівними частинами протягом усього року", - пояснив він.

За словами Магльованого, введення двоставкового тарифу може вирішити проблеми підприємств теплопостачання.

"У теплопостачанні витрати на паливо і газ складають 85% у структурі тарифу. Проблемою для підприємств стає постійне скорочення обсягів споживання, адже споживачі утеплюються і всіляко намагаються скоротити вартість теплопостачання", - розповів він.

Член НКРЕКП зазначив, що за рахунок цього процесу постійні витрати підприємств зростають. Тому важливо їх збалансувати і не привести до значного підвищення тарифів.

Крім того, Магльований вважає, що введення двоставкового тарифу дозволить зменшити фінансове навантаження на споживачів і зробити роботу підприємств більш прогнозованою

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ