Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацполіція посилює соціальний захист поліцейських – Сергій Князєв

Відтак одним із основних завдань у відомстві є забезпечення соціальними гарантіями працівників, зокрема – допомога в отриманні власного житла. На цьому глава Національної поліції наголосив сьогодні, 3 листопада, під час зустрічі з поліцейськими та рятувальниками Чернівецької області під головуванням міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Міністр внутрішніх справ України повідомив, що у 2019 році у системі МВС впроваджуються нові механізми соціальних пільг для поліцейських та рятувальників. Йдеться про компенсацію за винайм квартир та систему фінансового лізингу на придбання власного житла.

«Поліцейські та рятувальники – це ті структури, які забезпечують хребет нашої державності, ключові учасники нашого державного розвитку. Для нас головне, щоб кожен був вмотивованим, поважав свою роботу та бачив перспективи розвитку», - повідомив Арсен Аваков.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв наголосив, що у процесі реформування для відомства одним із основних завдань є соціальний захист працівників поліції. 

«За три роки існування відомства близько 20 тисяч громадян України прийняли рішення та прийшли служити в Національну поліцію. Це молодь, яка сприйняла реформи нашої держави. Ми не тільки змінили сутність чи назву, ми відійшли від мілітарної уніфікованої організації до важливого сервісного органу захисту прав та свобод громадян. І основна із тез, яку нам висуває суспільство, - це боротьба з корупцією», – наголосив Сергій Князєв. 

Відтак підтримка у вирішенні побутових питань та допомога працівникам в отриманні власного житла є пріоритетом для керівництва Нацполіції.

«Під час укладання угод про співробітництво з керівниками поліції інших країн, у нас постійно поставало питання соціальної гарантії та захисту поліцейських – як це відбувається в інших державах. І коли система, про яку говорить міністр, запрацює, – прийшов поліцію, отримав житло і спокійно служи – то корупційних негативних явищ в нашій країні буде менше, а довіра до поліції – тільки зростатиме», – підкреслив Сергій Князєв.

Водночас очільник Нацполіції додав, що суттєві кошти вкладаються у матеріальне забезпечення підрозділів відомства. Зокрема, йдеться про закупівлю якісного однострою, забезпечення підрозділів поліції сучасними транспортними засобами та технікою.

«Ми влили кошти в розбудову нашого підрозділу, аби не доганяти злочинний світ, а оперувати тими сучасними методами та інструментами і притягувати злочинців до відповідальності. Тому створення нових підрозділів – також одне із тих завдань, яке ми виконуємо в подальшій  розбудові поліції», – наголосив глава відомства.

За його словами, Верховна Рада України прийняла низку законопроектів, які надали поліцейським можливість оперативно займатися превенцією на вулицях та, насамперед, на дорогах. Зокрема, йдеться про використання автоматичних приладів фіксації порушень правил дорожнього руху тощо.

Нагадаємо, раніше глава Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що Нацполіція працює над підвищенням рівня соціальної захищеності поліцейських.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ