Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацполіція впроваджує нові методи пошуку зниклих дітей

Для розшуку безвісті зниклих дітей буде створено спільні групи, до складу яких входитимуть представники ювенальної превенції та карного розшуку, - повідомила Національна поліція України у Facebook.

Безпосередньо розшуком неповнолітніх і надалі займатиметься карний розшук, а основною функцією Управління ювенальної превенції – буде попередження випадків зникнення дітей, а також недопущення їх рецидиву. 

Кожна справа з розшуку неповнолітнього перебуватиме на особистому контролі керівництва Національної поліції України. На сьогоднішній день по всій Україні проводяться заходи, направлені на встановлення місця перебування 66 дітей.

У Стрию поліцейські повернули додому неповнолітню утікачку

«Діти, особливо домашні, без досвіду самостійного життя, опинившись на вулиці, в будь-який момент можуть потрапити до рук зловмисників. Тому розшук зниклих дітей для нас в пріоритеті», – розповіла начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції України Лариса Зуб.

До основних завдань Управління входитиме аналіз отриманої інформації. У кожному окремому випадку працівники підрозділу проводитимуть профілактичну роботу як з дитиною, так і з особами, які займаються її вихованням.

Правоохоронці встановили, що зазвичай основною причиною, чому діти залишають домівки, є сімейно-побутові умови. Тому превентивна робота – буде одним із найдієвіших методів запобігання зникненню дітей.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ