Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацрада виставить на конкурс 16 вільних радіочастот

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про оголошення конкурсу та затвердження конкурсних умов для мовлення в 16 населених пунктах України.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Нацради.

"У зв’язку з наявністю вільних радіоканалів 28 березня Національна рада ухвалила рішення про оголошення конкурсу та затвердження конкурсних умов для мовлення в 16 населених пунктах України", - йдеться в повідомленні.

На конкурс буде винесено УКХ-частоти в 16 населених пунктах 9 областей України, зокрема, в Горохові, Ковелі й Луцьку (Підгайці) Волинської області, Дніпрі, Житомирі (Андріївка) і Запоріжжі, Більмаку і Мелітополі Запорізької області, Білопіллі і Шостці Сумської області, Бережанах і Шумську Тернопільської області, Харкові й Ізюмі Харківської області, Хмельницькому і Чернівцях.

Конкурсними вимогами до програмної концепції передбачено, що передачі мають вестися тільки українською мовою. Також заборонена ретрансляція програм чи використання вихідних даних інших мовників. Граничний обсяг мовлення – 24 години на добу.

Запропонована потужність, з якою мовитимуть радіостанції, − від 0,05 до 2 кВт.

На думку члена Національної ради Сергія Костинського, це останній конкурс на УКХ-частоти.

"У нього увійдуть всі обласні центри, де наявні УКХ-частоти, а також нові населені пункти, висновки на які ми нещодавно отримали", − зазначив Костинський.

Як повідомили у Нацраді, оголошення про конкурс незабаром буде опубліковане в газеті "Голос України".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ