Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Науковці Львівської політехніки виконуватимуть спільний українсько-австрійський проект

10 спільних українсько-австрійських науково-дослідних проектів затверджені для реалізації на 2019-2020 роки. Відповідне рішення було прийнято під час Восьмого засідання українсько-австрійської Спільної Комісії з питань науково-технічного співробітництва, що відбулася в МОН України. Про це повідомили на сайті Львівської політехніки.

Так, науковці з двох країн працюватимуть над проектами щодо поводження з небезпечними побутовими відходами, пошуку нових підходів до лікування метастатичних пухлин, впливу порушень у лісах Чорнобильської зони тощо. З української сторони в дослідженнях братимуть участь представники як інститутів Національної академії наук України, так і закладів вищої освіти.

Серед них – колектив науковців Національного університету «Львівська політехніка» під керівництвом асистента кафедри прикладної математики Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Марії Галущак, який виконуватиме проект «Селективний ретроспективний аналіз кадастрів викидів парникових газів України та Австрії для підтримання дотримання договорів клімату» спільно з дослідниками з австрійського International Institute for Applied System Analysis.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ