Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Науковий пікнік» у Дрогобицькому ліцеї зібрав понад 42 000 гривень для ЗСУ

У Дрогобицькому ліцеї відбувся традиційний «Науковий пікнік». Ініціатором його проведення стала директор ліцею Ольга Заяць. Про це повідомили 4 жовтня у пресслужбі ЛОР.
Фото: ЛОР

Як зазначають організатори, метою заходу є популяризація науки серед молоді, залучення до неї молодого покоління. «Науковий пікнік» може бути корисним для всіх хто цікавиться досягненнями в галузі математики, фізики, хімії та природничих наук.

Участь у заході взяла команда ЮНІСЕФ, які спільно з Tech StartUp School  демонстрували досліди з робототехніки, 3D-моделювання та інновацій. Ліцеїсти мали можливість бути учасниками майстеркласів з фізики,  хімії та біотехнологій, подивитись на бій роботів і навіть взяти в ньому участь, ознайомитись з роботою 3D-принтерів  та виділити ДНК з пшениці.

Під час благодійного ярмарку, організатори заходу та учні ліцею зуміли зібрати понад 42 тис. грн, які будуть передані для потреб ЗСУ.

Дрогобицький ліцей – загальнодержавний навчальний заклад, який здійснює профільне навчання за такими  напрямками: гуманітарний, природничий, правничий та інформаційних технологій.

Щороку, близько 99% випускників ліцею стають студентами вищих навчальних закладів України та закордоння. Протягом 30 років діяльності 52 випускники захистили дисертації та здобули науковий ступінь.

Ліцей входить до числа кращих навчальних закладів України у рейтингах за підсумками ЗНО. Станом на сьогодні, двоє ліцеїстів отримують стипендію президента України, а випускник ліцею Захарія Роман отримав золоту нагороду у Міжнародному інноваційному шоу у Загребі (Хорватія).

Нагадаємо, 4 липня цього року Львівська обласна рада підтримала ініціативу створення у  Дрогобичі комунального закладу Львівської обласної ради «Обласний науковий ліцей». А минулого тижня завершився конкурс на посади директора новоствореного ліцею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ