Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

навального засудили до 19 років колонії

російського опозиціонера Олексія Навального засудили до 19 років колонії особливого режиму, його звинувачують у «екстремізмі».

Судове засідання проходило у виправній колонії №6 у Володимирській області, де політик відбуває дев’ятирічний термін. Про це пише російське видання «медуза», - передає Радіо Свобода.

Як кажуть російські журналісти, 19 років – це загальний термін, який навальному доведеться провести в колонії за всіма вироками.

Опозиціонера звинувачують за шістьма статтями Кримінального кодексу рф, які, зокрема, мають на увазі «заклики до екстремізму», «реабілітацію нацизму» та «фінансування екстремізму». В окреме провадження виділено епізод за статтею про тероризм.

навальний відбував 9-річний термін ув’язнення в колонії у володимирській області росії за звинуваченням у шахрайстві. Сам Навальний і його соратники вважають справу політичною.

Кримінальну справу про екстремізм щодо навального та його соратників порушили у жовтні минулого року. У ній як підозрювані проходить низка членів команди навального, які зараз перебувають за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ