Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Навчальні заклади Львівщини відзначать 100-річчя подвигу Героїв Крут

У навчальних закладах Львівщини відбудеться низка виховних і тематичних заходів, приурочених до 100-ї річниці бою українських студентів із більшовицькими окупантами під Крутами, - прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, упродовж 27-29 січня делегація ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут візьме участь у всеукраїнських заходах з відзначення 100-річчя бою під Крутами у м. Києві та на території Меморіального комплексу «Пам'ять героїв Крут».

У неділю, 28 січня, у м. Золочеві на базі військової частини 3007 Національної Гвардії України відбудуться військово-патріотичні збори за участі учнів закладів загальної середньої освіти Бродівського, Буського та Золочівського районів. Початок заходу – о 9:00 год.

29 січня ліцеїсти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут покладуть квіти до могили учасників бою під Крутами Ігоря Лоськіва та Андрія Лазаренка на Личаківському цвинтарі та до інших місць поховання борців за свободу і незалежність України.

Також у цей день о 16:00 год. у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут відбудеться вечір пам’яті.

А на базі Львівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді пройде обласний конкурс малюнку та плакату «Їх було лише 300», присвячений пам’яті Героїв Крут.

Окрім цього, у Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці та в закладах загальної середньої освіти області експонуються історично-книжкові та газетно-журнальні виставки.

Також з нагоди 100-ї річниці бою українських студентів із більшовицькими окупантами під Крутами у школах області проводяться тематичні уроки та виховні години, організовуються екскурсії учнів закладів освіти у музей Героїв Крут Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ