Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Навчання українських пілотів на F-16 у США та Данії на завершальному етапі — Повітряні сили

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш поінформував, що українські пілоти, які будуть управляти винищувачами F-16 і навчаються в Данії та США, вже на завершальних етапах підготовки.

За його словами, наразі вони відпрацьовують збиття крилатих ракет і ударних дронів типу "Shahed".

Про це Ілля Євлаш розповів на брифінгу "Протистояння ворожим атакам та захист українського неба", 11 квітня, повідомляє Суспільне. 

"Наразі у нас проходять навчання одразу декілька груп, декілька підготовчих етапів – на завершальних етапах, зокрема пілоти, що проходять підготовку в Данії та США", – сказав пресофіцер Повітряних сил.

Він уточнив, що українські пілоти вже тренуються відточувати свою майстерність на завданнях, які будуть поставлені перед ними в Україні.

"Вони (пілоти — ред.) Відпрацьовують удари по малорозмірних цілях, в тому числі таких, як "шахеди", і таких, як крилаті та керовані авіаційні ракети тощо", – сказав Євлаш.

Водночас речник Повітряних сил зауважив, що про терміни поставок в Україну винищувачів F-16 не слід говорити.

"Наші партнери не багатослівні. Все, що стосується F-16, проводиться за зачиненими дверима. І про терміни ми не говоримо. Певна стратегічна невизначеність дає нам момент для раптовості та несподіваного удару", – пояснив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ