Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найочікуваніші сиквели ігор, що вийдуть у 2024 році

Нещодавня новина про відчутне здорожчання підписок від Xbox та Playstation, звичайно ж, була зустріта аудиторією негативно, враховуючи, що це перше подорожчання для обох сервісів від початку їх функціонування.

Проте ігрова індустрія не стоїть на місці, тож настав час поглянути на її продукт, який якщо не мотивуватиме користуватися вищезгаданими підписками, то точно змусить придбати найобговорюваніші ігри.

GTA 6

Розмови про довгоочікуване продовження GTA ходять вже не перший рік, проте гра досі не має конкретної дати виходу. Втім, багато інсайдерів збігаються у думці, що гра має бути повноцінно анонсована вже до кінця поточного року. Наразі ж достеменно відомо декілька фактів: Rockstar відчутно розширить географічні кордони гри, додасть дівчину у якості одного з головних героїв, а сам проєкт вже зараз називають найдорожчим в історії Rockstar. Очевидно, що будь-які витрати на такий амбітний проєкт відіб’ються з легкістю, адже компанія досі отримує стабільний прибуток від п'ятої частини, яка у цьому році відзначила свій 10-річний ювілей! Словом, на даному етапі чуток більше, ніж азартних ігор у каталозі El Slots, тож прогнозувати щось справа марна.

S.T.A.L.K.E.R. 2

За рівнем очікування новий Сталкер легко можна порівняти з GTA 6 - продовження пригод у зоні відчуження від українських розробників GSC Game World знаходиться у розробці близько 9 років. Вихід гри було заплановано на кінець 2023 року, проте нещодавно з'явилася інформація про перенесення релізу на весну 2024 року, але разом з тим на виставці Gamescom у кінці серпня вже було презентовано демоверсію, тож підстав розраховувати на появу гри стає все більше.

Між тим навесні 2023 року українські розробники стикнулися і великим зливом ігрових даних, що могло вплинути на дату релізу. Причиною стала відмова русифікувати нову частину гри, у відповідь на що хакери злили близько 16 Гб ігрових даних.

 

Metro 5

Ще один проєкт у схожому сетінгу від української студії 4A Games також заслужив на свій культовий статус, проте поки що має більш розмиті деталі. Мережею поширюється інсайдерська інформація щодо того, що продовження Metro знаходиться на стадії завершення розробки та його навіть можна пройти від початку і до кінця, проте реліз заплановано на наступний рік. Подейкують, що у нову частину буде додано мультиплеєрний режим для тих, кому недостатньо буде моторошних пригод головного героя Артема.

 

Dragon Age: Dreadwolf

На сайті ЕА, розробників гри, міститься оптимістичне повідомлення, в якому автори діляться, що досягли величезного прогресу у розробці та вже завершили альфа-тестування. Вперше згадки про продовження серії Dragon Age з'явилися ще у 2018 році, проте відтоді дійсно вагомих новим було небагато. З фінансового звіту ЕА навесні цього року стало зрозуміло, що нова Dragon Age не запланована на 2023 рік, тож фанати чекають весни 2024-го. 

Зазначимо, що вищеназвані ігри виходитимуть у реліз одночасно на всіх популярних ігрових платформах:

  • ПК;
  • Playstation;
  • Xbox.

Виключення становить лише GTA - її вихід на ПК очікується за рік після появи на консолях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ