Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НАЗК виявило порушення у діяльності Держгеонадра

НАЗК виявило порушення антикорупційного законодавства у діяльності Держгеонадра. Про це повідомили у прес-службі НАЗК.

На засіданні 11 жовтня НАЗК ухвалило рішення про внесення припису про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону Вадиму Гончаренку, т.в.о. Голови Державної служби геології та надр України.

Так, за результатами планової перевірки встановлено порушення законодавства, серед яких 22 випадки неподання та несвоєчасного подання декларацій 18-ма працівниками Держгеонадра. Про ці встановлені факти НАЗК не повідомлялось.

Також рішення про призначення на посади з підвищеним корупційним ризиком двох осіб були прийняті без проведення спеціальної перевірки.

Крім цього, рішення про призначення 3 осіб на посади були прийняті без належного проведення спеціперевірки. Довідки про результати спецперевірки були складені без отримання передбачених законодавством відомостей від державних органів, до компетенції яких належить проведення спеціальної перевірки.

Виявлено, що Держгеонадра не проводило службове розслідування за поданням Генпрокуратури.
Встановлено, що в Держгеонадра відсутня антикорупційна програма, погоджена Національним агентством у 2018 році.

Також у відомстві не забезпечені умови для повідомлень працівниками про порушення вимог ЗУ "Про запобігання корупції" іншою особою, зокрема, можливість внесення таких повідомлень анонімно.

З метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню посадовими особами Держгеонадра вимог ЗУ “Про запобігання корупції”, НАЗК вимагає провести службове розслідування, за результатами – вжити заходів у встановленому законом порядку.

Припис НАЗК є обов’язковим до виконання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ