Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Названо остаточні причини аварії на шахті «Степова»

Урядова комісія з розслідування причин трагедії на шахті «Степова» відпрацювала всі можливі питання щодо матеріально-технічного стану, дотримання систем охорони праці та техніки безпеки, відповідності систем провітрювання, підготовки і навчання шахтарів, а також відповідності роботи Держпраці, Міненерговугілля. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час брифінгу, підбиваючи підсумки роботи комісії. Поавідомила прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

«Ми детально проаналізували роботу шахти «Степова», починаючи з 25 лютого 2017 року, та визначили головні причини трагедії. Це: невідповідність роботи системи безпеки УТАС; недотримання норм провітрювання у шахті; відсутність дозвільної документації на виконання небезпечних робіт, термін якої був припинений ще 14.11.2016 року. Ці висновки будуть зазначені в рекомендаціях щодо перевірки всіх шахт України та розглянуті на найближчому засіданні Уряду», - повідомив Геннадій Зубко. Він також зазначив, що проблема відсутності дозвільної документації є і на  іншій шахті ДП «Львіввугілля» - Червоноградській. Віце-прем’єр-міністр наголосив, що за результатами роботи Урядової комісії буде створена окрема робоча група з фахівців як комісії, так і експертів інститутів для перевірки можливостей роботи систем УТАС на інших шахтах вугільної галузі України.

Серед інших причин трагедії він назвав: підвищений рівень метану в шахті, невідповідність кабельної продукції технічним вимогам, проведення не в повному обсязі інструктажу та навчання персоналу, а також питання фінансування шахти «Степова», зокрема блокування рахунків.

Віце-прем’єр зазначив, що вже здійснені всі виплати сім’ям загиблих і потерпілим. «З Державного резервного фонду виплачені кошти в розмірі 5 млн 725 тисяч гривень, з Фонду соціального страхування – 1 млн 900 тисяч, а також з місцевого бюджету», - зазначив Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ