Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Страйк шахтарів на Львівщині: будуть перекривати дороги

Гірники "Львіввугілля" відмовилися спускатися у шахти через заборгованість із зарплати, а також планують перекрити кордон з Польщею. Про це на своїй Facebook сторінці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Як зазначив Волинець, сьогодні гірники 4-ї зміни шахти «Степова» ДП «Львіввугілля» приєдналися до акції протесту гірників шахти «Межирічанська», яка розпочала вчора з 3-ї зміни. 

Василь Семканич, голова первинної профспілкової організації НПГУ шахта «Степова» ДП «Львіввугілля», щойно повідомив, що на підприємстві відбулися загальні збори за участю адміністрації, профспілок і трудового колективу, на якому було прийнято рішення - підтримати ініціативу щодо проведення страйку. 

Наразі шахта «Степова» повністю не працює, до гірників 4-ї зміни, долучилася й 1-ша зміна. Колектив шахти «Степова» приєднався до акції протесту гірників шахти «Межирічанська», які розпочали страйк вчора з 3-ї зміни. 

Вимоги шахтарів лишають незмінними - погашення заборгованості із заробітної плати.

Нагадаємо, вчора ввечері гірники третьої зміни шахти "Межирічанська" ДП "Львіввугілля" відмовилися спускатися у шахту на знак протесту проти заборгованості із виплатою заробітної плати.

Також, як заявив вчора під час прес-конференції в Укрінформі Михайло Волинець, з понеділка, 10 червня, працівники "Львіввугілля" збираються перекривати кордон з Польщею, щоб "привернути увагу лідерів країн Євросоюзу до корупційних явищ, до невиплати зарплати, до неконтрольованої міграції з України у зв’язку зі зростанням тарифів для населення, їх пограбуванням і так далі". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ