Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НБУ отримав повноваження на підвищення фінансової грамотності українців

Національний банк отримав повноваження на підвищення фінансової грамотності українців, адже сьогодні вступив у дію відповідний закон - “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг” від 20.09.2019 року.

Минулого року НБУ проводив заходи з фінансової грамотності. Це, зокрема, лекції та конкурси для студентів вищих навчальних закладів, а також для викладачів, уроки та фестивалі для школярів, тренінги для журналістів, конференції та зустрічі із учасниками ринку.

Заходи з фінансової грамотності проводилися не тільки у Києві, а й ще у дев’яти містах - Житомир, Вінницю, Одесу, Чернівці, Тернопіль, Львів, Дніпро, Харків та Херсон.

Цьогоріч плани ще масштабніші.

Дні фінансової грамотності у регіонах відбудуться у десяти містах. У деяких з них - безпосередньо на запрошення самих міст.

На початку весни Україна увосьме візьме участь у Всесвітньому тижні грошей Global Money Week. Відбудеться безліч заходів для школярів та студентів, які дозволять їм розвивати навички для ухвалення зважених фінансових рішень.

У квітні Національний банк разом з Київською школою економіки проведе наукову конференцію для студентів та молодих дослідників на тему регулювання банківського сектору та монетарної політики. Формат заходу – конкурс наукових робіт.

У травні проведемо Ніч у Музеї грошей Національного банку. У рамках заходу заплановані інтерактивні лекції для молоді.

 Восени плануємо вдруге провести NBU University Challenge. Це змагання студентських команд вищих навчальних закладів.

Також восени відбудуться заходи з фінансової грамотності до Всесвітнього дня заощаджень, до річниці грошової реформи, а також в рамках місяця фінансової грамотності.

Триватиме робота над перетворення Музею грошей Національного банку у сучасний Освітньо-інформаційний центр, який поєднуватиме Музей грошей, Центр просвіти молоді та Центр компетенцій вчителів.

Слідкуйте за нашими подіями та допомагайте підвищувати фінансову культуру в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ