Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Недбалість посадовця «Львівтеплоенерго» завдала Львову збитків на 227 тис. грн

Посадовця львівського комунального підприємства судитимуть за службову недбалість, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області

Досудовим розслідуванням встановлено, що 47-річний львів’янин –заступник головного інженера з ремонту комунпідприємства «Львівтеплоенерго», у період з серпня 2015 по серпень 2016 року вчинив правопорушення, передбачене ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

Встановлено, що посадовець не довів до відома особи, яка повинна була виконувати технагляд з реконструкції тепломереж на декількох вулицях міста, наказ керівника «Львівтеплоенерго».

Комунальник був зобов’язаний проконтролювати як накази виконуються, проте не зробив цього.

Таким чином особа роботи виконала, проте від імені іншої фірми, а відтак і  гроші за зроблене були перераховані саме цьому суб’єкту господарювання.

Як наслідок, інтересам Львівської міської ради було завдано збитків на суму близько 227 тис грн, що у 250 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян і вважається тяжкими наслідками.

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2, слідчими Нацполіції, в порядку ст.291 КПК України,  обвинувальний акт стосовно посадовця Львівського міського комунального підприємства «Львівтеплоенерго» скеровано до суду.

Під час досудового розслідування до правопорушника застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, а на його майно накладено арешт.

Крім цього, з метою відшкодування заподіяної шкоди прокуратурою заявлено цивільний позов на вказану суму.

У разі доведення вини зловмисник може потрапити за ґрати на 5 років. Також йому загрожує трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю і штраф.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ