Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Недбальство волинського чиновника коштувала бюджету майже $100 тисяч

На Волині перед судом постане чиновник ОДА через службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки державним інтересам. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Волинської обласної прокуратури.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо вчинення посадовцем управління капітального будівництва департаменту регіонального розвитку та ЖКГ Волинської ОДА службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам.

Слідчі встановили, що чиновник здійснював технічний нагляд за станом та якістю робіт із ремонту дороги місцевого значення у Володимир-Волинському районі, які виконувала волинська фірма згідно з укладеним із Волинською ОДА договором.

Ціна договору становила майже 5, 6 мільйона гривень.

Посадовець без будь-якої перевірки достовірності внесених відомостей підписав підроблені директором підприємства-підрядника документи про обсяги і вартість виконаних робіт.

Завдяки цьому на рахунки підприємства було зайво переказано понад 2,6 мільйона гривень.

І тепер за службову недбалість чиновник відповідатиме перед судом.

Директора підприємства-підрядника обвинувачують у службовому підробленні й привласненні чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч.1 ст. 366, ч.5 ст. 191 КК України).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ