Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Неподання декларації з релігійних мотивів - суддю визнано винуватою

Неподання декларації з релігійних мотивів - суддю Київського ОАС визнано винуватою. Про це повідомили в пресслужбі спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як повідомили в САП, 13 січня 2023 року Вищий антикорупційний суд оголосив вирок, яким суддю Київського окружного адміністративного суду визнано винуватою в умисному неподанні суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції».

За вироком суду суддю визнано винуватою у вчиненні проступку, передбаченого ст. 366-3 КК України та призначено покарання у виді штрафу у розмірі 51 тис. грн з позбавленням права обіймати посади, зазначені у пункті 1, підпунктах «а», «в» пункту 2 частини 1 статті 3 Закон України «Про запобігання корупції», окрім виборних посад, тобто ті, за якими передбачено обовʼязок подавати декларацію особи, уповноваженої на здійсненні функцій держави або місцевого самоврядування, строком на один рік.

Установлено, що суддя не подала у належний спосіб щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» за 2020 рік. При цьому з’ясувалося, що причиною неподання декларації у належний спосіб стало неотримання вказаною особою цифрового підпису, використання якого суперечило її релігійним та іншим переконанням.

Попри те, що суддя мала можливість отримати цифровий підпис без застосування ідентифікаційного коду, а лише за даними її паспорта, вона в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» скерувала декларацію до НАЗК у письмовому вигляді.

Вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ