Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Надзвичайні події

Непроста посівна: на Херсонщині розміновано лише близько 10% земель

На Херсонщині розміновано тільки приблизно 10% земель, через це є труднощі з посівною.
Фото: Слово і Діло

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"З посівною кампанією маємо складнощі. Поки що з понад ніж 500 тис. гектарів земель піротехніки ДСНС та Націполіції розмінували лише трохи більше 10%. На іншій частині територій посівну проводити не можна через високу мінну небезпеку", – сказав Прокудін.

Він зазначив, що роботи з розмінування території області тривають безперервно. 

Репортер Стас Козлюк, який підготував дві великі статті про проблеми фермерів у деокупованій частині півдня України для The New York Times та "Новинарні", розповів, що ситуація є  вкрай складною. 

"Історія про фермерів і деокупований південь України. Якщо коротко – виглядає все, м’яко скажемо, не дуже оптимістично. Поля заміновані, фермери пограбовані, грошей нема, техніки нема, посівного матеріалу нема", — ділиться журналіст.

Він зауважує, що в цій ситуації потерпає як малий, так і великий бізнес: "Бо розвалило господарства приблизно однаково. Зерносховища побиті. Зерно, яке минулоріч запасали на посівну, згнило або догниває. Частина техніки побита й спалена". За словами журналіста, попри все фермери працюють далі: використовуючи металошукачі, виводячи трактори у поля на свій страх і ризик. "Кажуть, що вибору немає: ти або починаєш працювати і вибиратися з ями, або якщо твій бізнес простоїть ще рік – він остаточно помре", – розповів Козлюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ