Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Netflix розширюється: компанія тестує сервіс ігор на телевізорах

Компанія Netflix Inc. працює над тим, щоб вперше представити свою нову послугу відеоігор на телевізорах, виходячи за рамки смартфонів і планшетів, що свідчить про зростаючі амбіції.

Про це повідомляє Bloomberg.

Код, прихований у додатку Netflix, містить посилання на ігри, у які грають на телевізорах, сигналізуючи про те, що такий план діє. У кодексі також згадується використання телефонів як контролерів відеоігор.

«Для гри на телевізорі потрібен контролер. Ви хочете використовувати цей телефон як ігровий контролер?» один рядок читає. Код був виявлений розробником програми Стівом Мозером, який поділився висновками з Bloomberg News. 

У 2021 році Netflix запустив свої ігрові програми на пристроях iPhone, iPad і Android, випустивши такі назви, як Into the Dead 2: Unleashed, Stranger Things 3: The Game і Card Blast. На пристроях Apple Inc. ігри випускаються окремо через App Store, щоб відповідати вимогам цієї компанії, але їх можна запускати через додаток Netflix і потребують підписки на сервіс потокового передавання.

Ідея полягає в тому, щоб доповнити шоу та фільми Netflix і допомогти утримати клієнтів, оскільки компанія підвищує ціни на підписку. Раніше Netflix зазначав, що хоче перенести ігри на додаткові пристрої та працює над розширеною хмарною ігровою службою, але не вказав конкретних термінів.

Як пише видання, ключовою віхою стане розширення асортименту телевізорів. Зараз Netflix вбудовано в багато смарт-телевізорів і доступно на низці платформ, у тому числі на платформах Apple, Amazon.com Inc. і Alphabet Inc. Google. 

План Netflix зрештою запустити хмарний ігровий сервіс потенційно дозволить користувачам транслювати ігри через Інтернет, не встановлюючи їх на пристрої. Такий підхід дозволить створювати ширший спектр назв і перетворить Netflix на конкурента таким компаніям, як Microsoft Corp., і навіть постачальникам нехмарних ігрових сервісів.

Висновки в коді програми Netflix не гарантують, що компанія виконає ідею телебачення, але вказують на те, що компанія тестувала всередині себе. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ