Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Невикористані кошти від «сміттєвого» меморандуму – залишаться в громадах як перехідні

Львівська обласна рада сьогодні, 21 грудня, внесла зміни до Програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові на 2017 – 2019 роки, відповідно до якої відбувається управління ТПВ, які утворюються в місті Лева, на обласному рівні. Про це повідомила прес-служба ЛОР.

Нагадаємо, що в межах цієї програми на підставі меморандуму між Львівської обласною радою, Львівською ОДА та Львівською міськрадою остання взяла на себе зобов’язання виділяти зі свого бюджету кошти, у тому числі й на соціальний розвиток територій області, які приймають сміття зі Львова.

«Ці кошти Львів регулярно перераховує в обласний бюджет, з якого вони надходять населеним пунктам, які приймають сміття з обласного центру. І щоб цей фінансовий ресурс залишився на місцях, де не встигли використати його до закінчення бюджетного року, обласна рада внесла поправку, яка дозволяє коштам залишатися на місцях – стати перехідними», - пояснив перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус.

«Установити, що на кінець року залишки коштів субвенції з обласного бюджету для місцевих бюджетів на соціально-економічний розвиток територій, які приймають сміття  з м. Львова, зберігаються на рахунках місцевих бюджетів і використовуються в наступному бюджетному періоді з урахуванням цільового призначення субвенції», - йдеться в тексті рішення.

«Це робиться для того, щоб засвідчити послідовність обласної ради в тому, що ті населені пункти, які допомогли Львову в скрутний момент, мають гарантовано отримувати винагороду для вирішення своїх соціально-економічних проблем», - підкреслив посадовець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ