Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Незабаром до України повернеться Місія Міжнародного валютного фонду

Сьогодні відбулася чергова зустріч Голови Національного банку Валерії Гонтаревої з керівниками компаній-членів Американської торгівельної палати. Повідомили в прес-службі Національного банку України.

Стабільна політична ситуація - хороший драйвер для реформ, - зазначила Валерія Гонтарева у своєму виступі: «Україна пережила чергові вибори і супутній їм популізм окремих політичних сил. Тепер усі гілки влади зможуть спокійно сконцентруватися на проведенні радикальних реформ».

Голова Національного банку поділилася з учасниками макроекономічними прогнозами. «На наступний рік ми прогнозуємо приріст ВВП на рівні 2,4% та інфляцію на рівні 12%», - зауважила Валерія Гонтарева. Та додала, що за оцінками Національного банку зростання ВВП у III кварталі склало у порівнянні з попереднім кварталом 1%.

Голова також зазначила, що з кінця третього кварталу переважна більшість секторів економіки демонструє позитивну динаміку. Виконання домовленостей про припинення військових дій зумовило збільшення темпів зростання в добувній промисловості та відновлення зростання в металургії.

Валерія Гонтарева нагадала, що незабаром до України повернеться Місія Міжнародного валютного фонду для завершення другого перегляду програми EFF. «Сподіваюся, що за його результатами Україна до кінця року отримає черговий транш кредиту. Це дозволить нам збільшити міжнародні резерви з поточних 13 до 15 мільярдів доларів», - сказала Голова Національного банку.

Після виступу Валерія Гонтарева та заступник Голови НБУ Владислав Рашкован відповіли на низку запитань від бізнесу. Найбільше керівників компаній цікавило питання знаття адміністративних валютних обмежень. «Ми розраховуємо, що умови нам дозволять провести лібералізацію в середині 2016 року», - відповіла Голова НБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ