Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Незабаром повернеться у стрій: у центрі "Незламні" медику встановили біонічну руку

Бойовий медик Дмитро з командою встигли евакуювати з поля бою майже дві сотні бійців.

У лютому, коли розпочалось повномасштабне вторгнення, 27-річний Дмитро, за фахом ортопед-травматолог, саме працював у столичній лікарні. Він, грек за паспортом, приїхав до Києва вчитися і тут залишився.

Відтак спершу рятував поранених на Київщині, після її звільнення  поїхав на передову, розповідають в Першому медоб'єднанні Львова.

Під час чергової спецоперації медик втратив праву руку. Про те, що правої кисті у хлопця більше немає, він зрозумів лише в лікарні.

“Мене тримають дві медсестри, а я куксою б’ю об стінку і кричу”,  такою була Дмитрова перша реакція на травму. Для молодого лікаря вона означала кінець: ортопед-травматолог більше ніколи не візьме до рук скальпеля. Це кінець кар'єри й, як тоді здавалося, життя", – йдеться в повідомленні.

Загалом, аби врятувати м’язи передпліччя та довжину кінцівки, Дмитрові зробили п’ять операцій у трьох різних містах. За цей час він встиг одружитися й вирішив отримати протез у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова.

Протезисти встановили медику біонічну кінцівку українського виробника Esper Bionics. Її для хлопця придбала ІТ-компанія Symphony Solutions. Він став другим, хто отримав такий протез у центрі.

За словами медиків, нині Дмитро проходить реабілітацію та вчиться жити з “новою рукою”. З її допомогою він уже друкує смс в телефоні, бере горнятко з кавою чи дістає навушники. Щобільше, щойно тимчасову конструкцію протеза замінять на постійну а це буде за тиждень він знову поїде на передову, боротися за життя наших захисників і захисниць. Хлопець переконаний: біонічна кінцівка допоможе повернутися до лікарської практики та врятувати ще не одну сотню життів.

Аби кожен українець, який втратив руку у війні, отримав шанс повернутися до повноцінного життя, Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова спільно з благодійною платформою Dodro.ua оголосили проєкт «Протези для незламних». Мета: зібрати сто мільйонів гривень. Долучитися може кожен на сайті dobro.ua – проєкт «Протези для незламних»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ