Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

“Незламні”: 19-річний захисник, з новим протезом, готується повернутися на фронт

Єгор Олійник підірвався на протипіхотній міні «Пелюсток», унаслідок чого втратив ногу.
Фото: реабілітаційний центр UNBROKEN

У Національному реабілітаційному центрі UNBROKEN розповідають про Єгора родом із Житомирщини. Хлопець підписав контракт ще до повномасштабного вторгнення — щойно став повнолітнім. Коли росія напала, вирушив на передову.

"Запеклі бої, обстріли. Єгор пригадує: не так боявся загинути, як потрапити в полон. Тому, коли у вересні підірвався на міні й втратив ногу, спершу не хотів накладати джгута, аби зупинити кров.

Боротися, каже, тоді змусила думка про батьків.

Джгута Єгор натягнув з останніх сил. Побратими евакуювали з поля бою", — додають у центрі. 

Упродовж наступних двох місяців військовий проходив лікування у семи медзакладах різних міст України: Покровськ, Дніпровське, Дніпро, Умань, Вінниця, Немирів.

До Національного реабілітаційного центру «Незламні» Єгор приїхав, аби встановити протез.

Поки протезисти центру займалися виготовленням допоміжного засобу, він сумлінно проходив фізичну та психологічну реабілітацію зі спеціалістами.

"І ось буквально днями Єгор отримав свій протез і знову почав ходити. Нині він уже в дорозі на Житомирщину до батьків. Після відновлення наш захисник знову планує повертатися на фронт. І хоче, аби це було якнайшвидше",  — кажуть медики. 

У центрі додають, усе стало можливим завдяки Мальтійській службі допомоги, яка надала “Незламним” майстерню протезування та комплектуючі до 200 протезів. Проєкт відбувається за підтримки Уряду Німеччини та Міністерство охорони здоров'я України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ