Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Ні дискредитації: львівські волонтери направили звернення до міськради

Львівський волонтер Святослав Літинський опублікував звернення, яке він та інші волонтери скерували до Львівської міськради.

За словами Святослава Літинського, у медіа все частіше з’являються матеріали/публікації про відкриття кримінальних проваджень щодо волонтерів, які допомагають забезпечити військових усім необхіднимПопри це, очільники прифронтових регіонів закликають волонтерів і надалі не втрачати темп у наданні такої необхідної допомоги військовим, потреби яких зростають у зв’язку з тривожними новинами з фронту. Тому поширення непідтвердженої інформації з оціночними судженнями та припущеннями щодо злочинності у діях волонтерів, дискредитує будь-які спроби волонтерських рухів та поодиноких небайдужих людей, допомагати українським військовим, каже волонтер.

У зв’язку з цим волонтерський рух звернувся до вищого керівництва держави з такими проханнями: 

1. До Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Генерального прокурора України, Служби безпеки України та Національної поліції України щодо припинення переслідування волонтерів.

2. До Генерального прокурора України, голови Національної поліції України взяти на особистий контроль питання закриття кримінальних проваджень, що перебувають на стадії досудового розслідування, відкритих стосовно осіб, які надають волонтерську допомогу Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, правоохоронним органам під час дії правового режиму воєнного стану, до прийняття законодавчих актів про розмежування волонтерської та гуманітарної допомоги.

3. До Генерального прокурора України з проханням вжити заходів, у межах компетенції, у частині прийняття постанов про відмову від підтримання державного обвинувачення, у кримінальних провадженнях, що перебувають у судах, стосовно осіб, які надають волонтерську допомогу Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, правоохоронним органам під час дії правового режиму воєнного стану.

4. До народних депутатів невідкладно виключити статтю 201-2 ККУ (йдеться про введення кримінальної відповідальності за торгівлю гуманітарною допомогою - ред.), оскільки сотні волонтерів страждають вже, та надалі напрацювати нові зміни, які будуть відповідати поточним викликам. 

До слова, Гал-інфо повідомляло раніше, що до домівок львівських волонтерів Святослава Літинського та Назарія Островського, які займалися пошуком та ввезенням автомобілів для ЗСУ, приходили київські поліцейські з обшуком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ