Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львівського волонтера та мовного активіста Святослава Літинського прийшли з обшуком

Як повідомив на своїй Facebok-сторінці Святослав Літинський, сьогодні вранці, 8 вересня, до нього прийшла з обшуком поліція.
Святослав Літинський

Як повідомило Радіо Свобода, Святослав Літинський від початку війни Росії проти України з 2014 року допомагає військовослужбовцям Збройних Сил України. Коли 24 лютого Росія почала повномасштабне вторгнення на територію України, він активізував свою діяльність і почав привозити для бійців ЗСУ автомобілі з-за кордону.

Волонтер постійно звітує про свою діяльність і публічно повідомляє, коли ввозить авто, ремонтує його і передає на фронт.

Видання Наші Гроші.Львів повідомило, що приблизно в цей самий час обшуки відбулись і в помешканні ще одного львівського волонтера Назарія Островського, який також займався пошуком та ввезенням автомобілів для ЗСУ.

Вони обидва є фігурантами у кримінальному провадженні відкритого київським управлінням Національної поліції України щодо незаконного продажу гуманітарної допомоги, в даному випадку автомобілів.

Як розповів Святослав Літинський, зараз він перебуває у Польщі, куди він поїхав за ще однієї автівкою для Збройних Сил України. Про обшук в своєму помешканні він дізнався від своєї дружини. Вранці у двері його квартири подзвонили і повідомили, що принесли повістку. Але коли дружина відчинила, то їй вручили ухвалу про обшук.

Довідка

Святослав Володимирович Літинський (нар. 7 жовтня 1981, Львів) — український громадський діяч, доктор філософії з фізико-математичних наук, викладач, відомий захисник української мови. Від 2012 року він через судові позови відстоює українську мову, якщо є порушення чинного законодавства. Був першим громадянином України, який отримав внутрішній паспорт без російськомовної сторінки, виборов необхідність маркувати побутову та електронну техніку українською мовою іноземними компаніями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ