Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німеччина: поляки втрачають роботу на заводі Tesla

Щотижня з конвеєрів заводу під Берліном сходить п'ять тисяч електромобілів. Загалом там працює близько одинадцяти тисяч людей. З них чверть становлять поляки.

Поляки, як працюють на заводі Tesla поблизу Берліна, втрачають роботу. Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на місцеве німецьке видання Märkische Oderzeitung.

Як виявилося, громадяни Польщі здебільшого працевлаштовані там через субпідрядників або агентства з працевлаштування. Кореспондент Польського радіо Войцєх Осінський інформує, що протягом останніх місяців лідер галузі з Техасу обмежив співпрацю з цими компаніями.

«Побудуємо завод поблизу Берліна», — оголосив генеральний директор і голова ради директорів «Tesla Inc.» Ілон Маск чотири роки тому, коли отримував «Золоте кермо» – найпрестижнішу галузеву нагороду Німеччини.

Однак у міру того, як плани Маска були сформульовані, в німецьких ЗМІ почали з’являтися несприятливі, а іноді навіть агресивні коментарі. «Зелені» протестували проти оголошеної компанією Tesla масової вирубки дерев і споживання води. Нову європейську фабрику техаського гіганта побудували за 50 кілометрів від польського кордону. Розташування фабрики приваблювало й працівників з протилежного берега річки Одра.

Трохи пізніше з’явилися коментарі про те, що «поляки будуть забирати роботу у німців, які бояться демпінгу заробітної плати». Спробою залагодити суперечку стало працевлаштування громадян Польщі через посередників і агентства тимчасового працевлаштування. Проте впродовж останніх місяців Tesla припинила із ними співпрацю. Більшість звільнень, як повідомляє бранденбурзька щоденна газета Märkische Oderzeitung, стосуються польських працівників.

Щотижня з конвеєрів заводу Tesla під Берліном сходить п'ять тисяч електромобілів. Загалом там працює близько одинадцяти тисяч людей. З них чверть становлять поляки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ