Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німецьке посольство вводить нові правила у видачі Шенгенських віз

З 19 лютого 2007 року діятимуть нові правила щодо призначення дати співбесіди для осіб, які бажають подавати заяву на отримання Шенгенської візи, – повідомили „Гал-іnfо” у Посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні.
 Як розповіли в посольстві, з метою подальшого скорочення часу очікування для заявників та уникнення зайвих труднощів Посольство Німеччини в Києві у співпраці з фірмою VFS змінило процедуру призначення дати співбесіди. VFS є досвідченим партнером Посольства Німеччини та Посольств і Генеральних консульств інших іноземних держав у всьому світі.
„Починаючи з 19 лютого 2007 року, отримати дату для співбесіди та подання візової заяви можна лише через фірму VFS – зазначають у посольстві. – Просимо кожного заявника наперед оплатити послугу призначення дати співбесіди у найближчому відділенні „Промінвестбанку”. При цьому він отримає код доступу, який дозволить йому отримати дату співбесіди за його бажанням або через Інтернет www.contactcentre-de-ua.com (ця послуга надаватиметься вже з 16.02.2007); або через Центр обслуговування: потрібно зателефонувати за номером 8-044-454-0250 (з-за кордону: +38 044 454 02 50).
Процедура попереднього отримання дати співбесіди необхідна для всіх осіб, які бажають подорожувати до Німеччини та мають намір отримати Шенгенську візу. В основному це стосується таких груп заявників:
-    особи, що подорожують у службових справах;
-    особи, що подорожують з метою відвідання родичів та друзів;
-    особи, що мають намір купити автомобіль;
-    водії вантажних автомобілів та водії автобусів;
-    відвідувачі виставок;
-    особи, що подорожують транзитом.
Нова процедура не розповсюджується на:
-   осіб, які подають заяву на отримання німецької національної візи із запланованим терміном перебування більше 90 днів (так звана віза категорії D, наприклад для працевлаштування у якості Au-Pair, возз’єднання сім’ї, вчених, студентів тощо)
-   групи у складі щонайменше шість осіб з однаковими метою татривалістю подорожі (дати співбесіди для груп призначаються біля віконця №14 у візовому відділі на вул. Златоустівській, 37/39 у м. Києві)
-   заявників для поїздки у термінових випадках (наприклад, на похорон близьких родичів, для термінового медичного лікування)
-   осіб, які не є громадянами країн-членів СНД та яким необхідна віза
-   часто подорожуючих бізнесменів або осіб, які мають близькихродичів у Німеччині.
-   осіб, які бажають отримати дату співбесіди для себе особисто і приходять до віконця № 1 візового відділу по вул. Златоустівській 37/39, з понеділка по четвер з 8:00 до 10:00 години.
Посольство Німеччини вказує на те, що реструктуризація процедури прийому візових заяв вимагає, щоб під час співбесіди кожен заявник подавав ретельно підготовлену заяву на отримання візи. Посольство Німеччини повертатиме назад усі заяви, які є неповними та/або не відповідають вимогам, викладеним у наших пам’ятках (чи у підтвердженнях про отриману дату співбесіди, якщо Ви отримуєте її через інтернет). Ці заходи гарантують для всіх заявників однакові шанси для подання їхніх візових заяв”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ