Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німецький Вюрцбург відтепер місто-побратим Львова

Фото - соцмережі Андрія Садового
Фото - соцмережі Андрія Садового
Фото - соцмережі Андрія Садового
Фото - соцмережі Андрія Садового
Фото - соцмережі Андрія Садового
Фото - соцмережі Андрія Садового
1/3
Сьогодні мер Львова Андрій Садовий та мер Вюрцбурга Крістіан Шухардт у міській Ратуші підписали угоду про співпрацю. Німецьке місто Вюрцбург стало 19 офіційним містом-партнером Львова.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. 

"Щойно підписали угоду про співпрацю. Ми дуже вдячні меру Крістіану Шухардту, який разом з командою знайшли сміливість приїхати напередодні річниці вторгнення. Наша перемога залежить від допомоги наших партнерів.  Ще задовго до офіційної угоди наші колеги з Вюрцбурга підтримували нас та допомагали. Це співпраця будувалася на довірі.  Я вірю в наше сильне партнерство та нашу спільну Перемогу", - зазначив мер Львова. 

Мер Вюрцбурга Крістіан Шухардт в свою чергу назвав цю угоду "в ім'я миру".

«Ми підписуємо цю угоду в ім’я миру. Тому що ми з паном мером, ви і наші мешканці два роки тому навіть не могли уявити, що будемо жити в часи такої страшної війни. Зараз йдеться про те, щоб спільно перемогти у цій війні за допомогою всіх засобів, які для цього є необхідні, і з тією підтримкою, яку можуть надати партнерські європейські країни.

Коли ми з паном Андрієм говорили про те позитивне, що можна винести з цього конфлікту, то це те, що потім можна буде спільно використовувати у післявоєнній Європі. На територіальному рівні, на рівні громад ми є конкретними людьми для того, щоб шукати ту співпрацю в різних галузях – культури, медіа, в економічному розвитку. І ми за останні два дні багато говорили про такі проєкти, і підписуємо цю угоду задля блага людей у Львові і Вюрцбурзі», - зазначив мер Вюрцбурга Крістіан Шухардт.

Як зазначають в ЛМР, з початку повномасштабного вторгнення, Вюрцбург долучився до допомоги  Львову, надавши кошти, загальною сумою 210 000 євро. Із них близько 50 000 євро було передано Львівській академії мистецтв для ремонту гуртожитків, близько 30 000 євро використано для облаштування прихистку для вимушено переміщених українців.

Нагадаємо, Львів має 19 міст-партнерів у різних країнах світу.  Це Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рішон Ле-Ціон, Рочдейл, Ряшів, Тбілісі, Фрайбург, Ченду, Канни та Вюрцбург. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ