Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НМТ-2024 на Львівщині планують провести в укриттях

Цього року вступники у заклади вищої освіти складають тестування з 4-х предметів.
Фото - ЛОДА

Сьогодні, 8 березня, під час брифінгу у Львівській ОВА директор департаменту освіти і науки Олег Паска та директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк  розповіли про підготовку Львівщини до проведення національного мультипредметного тестування та особливості цьогорічного НМТ.

«Під час тривоги учні змушені переривати проходження тесту і спускатися в укриття. Якщо сигнал тривоги триває понад визначену норму часу, Центр оцінювання якості освіти змушений переривати тестування і переносити його на інші дні. Це накладає негативний відбиток на результати тестування. Учні хвилюються.

Тому ми поставили перед собою амбітне завдання зробити все, щоб цього року національний мультипредметний тест учні Львівщини складали в укриттях. Це дозволить учасникам спокійно почати і завершити тестування», – розповів під час брифінгу Олег Паска.

Як повідомляють на сайті ЛОДА, спільними зусиллями провели велику роботу в цьому напрямку. До підготовки тестування долучилося місто, заклади вищої освіти, коледжі, школи, громади.

Як і минулого року, локації та дати проведення НМТ не розголошуються.

Реєстрація на участь у національному мультипредметному тесті 2024 року розпочнеться 14 березня і триватиме до 11 квітня. Про це розповіла Лариса Середяк.

«Я закликаю всіх не заходити 14 березня одночасно на сайт. У вас буде достатньо часу, щоб ознайомитись з кабінетом та переліком документів, які потрібні для реєстрації та спокійно зареєструватись», – наголосила вона. 

Як зареєструватись на участь у НМТ?

  1. Створити на вебсайті УЦОЯО (testportal.gov.ua) персональний кабінет.
  2. Внести в програмний засіб особисті дані та інформацію щодо участі в НМТ.
  3. Завантажити в електронній формі сканкопії та/або фотокопії документів.
  4. Надіслати електронно через персональний кабінет внесену інформацію та копії документів на обробку в регіональний центр.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ