Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нобелівську премію з літератури здобув британець японського походження

Нобелівську премію з літератури у 2017 році присуджено британському письменнику японського походження Кадзуо Ісігуро за "викриття безодні під ілюзією нашого зв'язку зі світом", - DW.

Літературна кар'єра Ісігуро почалася у 1981 році. У 1983 році його визнали одним з "Найкращих молодих британських письменників". Серед його найвідоміших творів "Там, де в димці пагорби", "Художник хиткого світу" і "Залишок дня".

Урочисте вручення винагороди відбудеться 10 грудня у день смерті засновника премії Альфреда Нобеля. Цього тижня уже було названо цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з хімії, фізики та медицини. 

Минулого року премію з літератури було присуджено американському музиканту Бобу Ділану. Він став першим в історії музикантом, якого нагородили Нобелівською премією з літератури. Рішення оприлюднили 13 жовтня 2016 року, після чого Ділан упродовж двох тижнів ніяк не коментував цю подію. Отримав свою грошову нагороду Ділан аж у червні 2017 року, коли нарешті написав свою промову - це необхідна умова отримання премії.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ