Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Норвегія виділила 153 млн доларів на закупівлю боєприпасів для України

Норвегія приєднається до ініціативи Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України у третіх країн і виділить на це близько 1,6 мільярда норвезьких крон, що еквівалентно 153 мільйонам доларів.

Про це заявив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре, повідомляє Reuters.

За словами Стьоре, Україна терміново потребує великої кількості артилерійських боєприпасів, щоб протистояти агресивній війні Росії.

Також Норвегія приєднується до коаліції на підтримку протиповітряної оборони України, зазначається на урядовому сайті країни.

“Для Норвегії цілком природно бути частиною такої коаліції з протиповітряної оборони. Норвезькі ППО роблять свій внесок у порятунок життів українців і захист критично важливої інфраструктури щодня”, — заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Зазначається, що цієї зими створили кілька коаліцій для надання військової підтримки Україні. Уряд Норвегії ухвалив рішення про участь у трьох:

  • у морській коаліції, яку Норвегія очолює разом з Великою Британією,
  • коаліції винищувачів F-16, в межах якої Норвегія передасть бойові літаки та навчатиме український персонал,
  • та коаліції протиповітряної оборони, яку очолюють Німеччина та Франція.

“Ми сказали, що будемо підтримувати (Україну — ред.) там, де це найбільш необхідно. Протиповітряна оборона є одним із пріоритетів України. Вона абсолютно необхідна для захисту військових підрозділів, міст і критично важливої інфраструктури”, — заявив міністр оборони Норвегії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ