Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Нові вимоги – нові можливості: ТОП-5 трендів туризму 2021

До 2020 року світ думав, що про туристичну індустрію відомо вже майже все. Але зараз, після завершення жорсткого карантину, ми створюємо її наново.
Photo by Lê Tuấn Hùng form PxHere

Минулою весни, коли все буквально зупинилось, популярним був жарт про «природу, яка настільки очистилася», що всюди повернулись птахи, риби та дельфіни. Що ж, здається, те саме відбулось і з самою туристичною галуззю. Наступний рік – це можливість для всіх справжніх мандрівників відчути себе не просто туристами, а першовідкривачами. Навіть улюблені та багато разів бачені місця стануть іншими, через нові маршрути, нові акценти, а отже й нові враження.

Більше за відпочинок

Давно відомо, що найбільше цінність ми відчуваємо лише тоді, коли щось втрачаємо. Обмеження на кордонах, що, здавалося, давно відійшли в минуле, повернулись у 2020 році. Як результат, багато людей залишились відірваними від своїх близьких. І якщо з родичами питання хоча б якось вирішити можливо, то з друзями все набагато складніше. Одним із критеріїв для подорожі в 2021 році стане можливість зустрітись з тими, кого так давно не бачили. Обирати країни будуть не тільки через клімат, сервіс, культуру, але й через відкритість для людей, що опинились в різних місцях та хочуть побачити один одного.

Планування вирішує

Чим більше факторів потрібно враховувати, тим важливішим стає планування. Якщо у 2020 році, коли все змінювалось кожну секунду, туристи бронювали подорожі чи не за 48 годин до відправлення, то в наступному році люди повертаються до серйозного планування. Від Азії то Америки представники галузі вже спостерігають зростання бронювань на початок наступного року. Серед причин: традиційно вигідні умови, які пропонують туроператори та авіаперевізники. Але є й специфічні нові передумови такого тренду – стабільно відкритих країн все ще не так багато, тому мандрівники намагаються забезпечити себе кращими місцями завчасно.

Природа в пріоритеті

У часи соціального дистанціювання та самоізоляцій найбільшим бажанням є прогулянка в дикому лісі, чи на узбережжі моря – там, де є дика природа. У 2021 році туристи переважно обиратимуть ті країни, де можна провести час не серед натовпу інших подорожуючих, а на природі разом зі своїми близькими. Втім, повністю відмовлятись від міст також не радимо, адже найкраще балансувати між різними видами відпочинку та знаходити нове у всьому. Саме тому серед пріоритетних напрямків 2021 року – Греція. Країна з чудовою природою, безліччю місць для довгих прогулянок та теплим морем. Та навіть якщо ви засумуєте за культурою, то багато музеїв й історичних об’єктів тут розташовані просто неба, а отже перебувати там набагато безпечніше.

Найдивніше часто буває поруч

Один з трендів, що продовжує зростати після 2020 року – популярність внутрішніх подорожей. І для того є вагомі причини. Україна справді має значний туристичний потенціал: природні та культурні центри тяжіння в нас різноманітні, а одночасно – доступні. При цьому поступово за попитом зростає й якість пропозицій. Відкриваються готелі міжнародного рівня, при чому не тільки у преміальному сегменті, але й в середньому, що особливо важливо. Вже зараз власні дані бронювань туроператора Join Up! підтверджують, що зимовий відпочинок в таких курортах, яка Східниця, Буковель та Трускавець привертає увагу багатьох українців.

Більше довіри справжнім профі

Одна справа організувати відпочинок, коли потрібно лише придбати квитки. Інша – коли потрібно подбати про ПЛР-тести, перевірити, чи є обов’язкова самоізоляція, вивчити правила перетину кордону та взагалі впевнитись, що відпочинок справді буде веселим, а не стане подорожжю то закордонних лікарень. У нових умовах відпочинок куди краще довіряти професіоналам. Попит на експертів із організації поїздок зростає, а тури обирають навіть ті, хто до останнього намагались бути незалежними. Але справді, куди приємніше витрати свій час на отримання нових вражень, замість того, щоб думати про організацію та бюрократію. До того ж, зараз організовані тури стали ще вигіднішими економічно, адже бізнес намагається утримати клієнтів та пропонує акції та спеціальні пропозиції.

Тож який би напрямок для подорожі чи формат відпочинку ви не обрали, головне отримувати від цього максимум енергії. В світі й так багато проблем, щоб давати їм місце ще й у власній відпустці. На наших очах формуються подорожі майбутнього. Це добра нагода стати спостерігачами, а взяти участь у цьому процесі самостійно. Подумайте над тим, чого справді бажаєте, та не гайте час – відправляйтесь у подорож своєї мрії.

Автор: Катерина Артюх, керівниця відділу розвитку напрямків туроператора Join UP!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ