Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Новий авіаудар по Сирії: 23 людини загинули

У Сирії урядова авіація нанесла удари в районі Східної Гути біля столиці Дамаска, внаслідок чого загинули щонайменше 23 мирних жителя, понад 80 людей дістали поранення, - Громадське.

Про це повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

«Десятки авіаударів здійснені в декількох районах в Східній Гуті, загинули 23 мирні жителі, серед них — четверо дітей», — йдеться у повідомленні.

Водночас, за інформацією видання Анадолу, в результаті авіаударів загинули цивільних, 170 отримали поранення.

«Унаслідок авіаударів в районі Бейт Сава загинули десять осіб, в Хаззе — шестеро, в районі Земалка — четверо, Хамура — один сирієць. У той же час, авіаудару зазнав ринок в районі Арбін, загинули дев'ять мирних жителів», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 лютого на сирійське місто Саракіб з гелікоптера скинули бочкову бомбу, яка, ймовірно, містила хлор. Після атаки 9 людей госпіталізували.

3 лютого стало відомо, що над територією, яку контролюють повстанці у Сирії збили російський штурмовик Су-25. Пілот загинув. За одними даними, літак уразила ракета, за іншими — він загорівся при посадці.

Росія підтвердила, що літак збили за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу.

Після цього російські сили у Сирії вдарили по контрольованій повстанцями території у провінції Ідліб, звідки збили штурмовик Су-25.

Російське видання «Новая газета» з посиланням на власні джерела у Міноборони РФ повідомило, що пілот збитого літака був колишнім українським льотчиком з Сімферополя. Розслідувачі групи CIT заявили, що він не українець.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ