Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оборонні підприємства Білорусі підпали під санкції США

Міністерство фінансів США у вівторок оголосило про санкції проти 11 юридичних і семи фізичних осіб Білорусі, причетних до репресій, корупційного фінансового збагачення режиму Александра Лукашенка та співучасті у війні hосії проти України.

Про це повідомляють в американському Мінфіну, пише УП. 

У санкційному переліку згадується генеральний секретар Білоруського Червоного Хреста Дмитрій Шевцов, який визнавав причетність до депортації українських дітей і через що членство Білорусі в Міжнародному Червоному Хресті призупинили.

Серед причетних до збагачення сім’ї Лукашенка Мінфін США називає олігарха Александра Шакутіна та його холдинг "Амкодор", який планує виробляти дрони й артилерійські системи, олігархів Павла Топузідіса і Віктора Петровича, які спільно володіють ТОВ "Табак Інвест", провідного виробника тютюну в Білорусі, ймовірно причетного до контрабанди в Росію.

Видання зазначає, серед інших "гаманців" білоруського режиму згадуються державні "Білоруську цементну компанію", лісозаготівельний концерн "Беллесбумпром" та логістичний постачальник "Белтаможсервис" та його гендиректор Вадим Бабарикін.

У білоруському оборонному секторі під санкції США потрапили Мінський механічний завод імені Вавілова, який виготовляє оптичні приціли, та його гендиректор Александр Мороз; ВАТ "Зеніт БелОМО", який виготовляє військові приціли, та його очільник Ніколай Гайчук; і науково-технічний центр ЛЕМТ при "БелОМО" з гендиректором Алексеєм Шкадаревичем.

За причетність до повномасштабного вторгнення РФ в Україну під нові обмеження США потрапили білоруський державний виробник радіолокаційних систем "Алевкурп"; розробник мікроелектроніки "Планар"; виробники промислової електроніки, пластмас і транспорту, група компаній "Горизонт".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ