Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обов'язкова ідентифікація пенсіонерів стосується лише внутрішньопереміщених осіб, - ПФУ

В Головному управлінні Пенсійного фонду України у Львівській області роз'яснили кому з пенсіонерів потрібно пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня 2024 року.

Як повідомила в коментарі Гал-інфо заступниця начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області - начальник Управління обслуговування громадян Іванкова Руслана, питання проходження фізичної ідентифікації (відеоідентифікації) пенсіонерів стосується лише внутрішньопереміщених осіб, які отримали цей статус до 24 лютого 2022 року.

"Ідентифікація також може стосуватися осіб, які не отримують пенсії впродовж пів року, через банківську установу. Тоді банк повідомляє пенсійний фонд, що така особа не здійснювала операцій і ми розшукуємо цю людину, бо вона повинна повторно подати заявку. Якщо особа не з'являється, то така виплата переводиться з банку на пошту. Якщо впродовж пів року людина не отримує пенсію через пошту, то така виплата призупиняється і відновлюється коли буде написана відповідна заява", - повідомила Руслана Іванкова.

Однак в основному питання ідентифікації стосується саме осіб, які мають статус внутрішньопереміщених осіб, вони відповідно до урядової постанови і раніше повинні були щопівроку проходити таку ідентифікацію. Руслана Іванкова також зазначила, що спосіб ідентифікації особи не обов'язково повинен бути за допомогою відеозв'язку. Це може бути звернення в Ощадбанк чи особисте звернення до Пенсійного фонду.

"Оскільки був карантин, а потім почалось повномасштабне вторгнення, то це відтермінувалось. Але тепер, люди повинні пройти цю ідентифікацію. Бо надалі будуть вживатись заходи і припинятись виплата пенсій", - зазначила Іванкова.

Зазначимо, пенсіонерам з числа внутрішньо переміщених осіб, які набули цього статусу до 24 лютого 2022 року та отримують пенсії через поточні рахунки в АТ “Ощадбанк“, термін проходження фізичної ідентифікації продовжено до 31 березня 2024 року.

Також за посиланням ви можете також переглянути інструкцію, як записатись та пройти відеоідентифікацію в Пенсійному фонді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ