Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Обстріли території України. Ситуація за добу

російські найманці продовжують обстрілювати Україну. За минулу добу ворог обстрілював Сумську, Харківську, Дніпропетровську, Херсонську, Миколаївську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області.

Сумська область

Протягом дня росіяни здійснили 36 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 181 вибух. Обстрілів зазнали Степанівська, Миропільська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Путивльська, Шалигинська, Середино-Будська громади.

Миропільська громада: ворог бив з артилерії (24 вибухи) та мінометів (9 вибухів).

Великописарівська громада: здійснено ракетний обстріл з гелікоптера НАР (4 вибухи), обстріл з РСЗВ (12 вибухів), обстріл БпЛА (FPV-дрон) (4 вибухи), мінометний обстріл (12 вибухів), артобстріли (30 вибухів).

Хотінська громада: 13 мін скинули росіяни на територію громади. Також був артобстріл (7 вибухів).

Юнаківська громада: відбулося скидання з БпЛА вибухового пристрою (ВОГ) (17 вибухів).  Білопільська громада: ворог наніс ракетний обстріл з гелікоптера НАР (13 вибухів) та здійснив танкові обстріли (12 вибухів).

Краснопільська громада: зафіксовано артобстріли (10 вибухів) та скидання з БпЛА вибухового пристрою (ВОГ) (1 вибух).

Степанівська громада: здійснено авіаційний обстріл з пусками керованих авіаційних бомб (КАБ) з літака тактичної авіації (1 вибух). 

Путивльська громада: 12 мін скинули росіяни на територію громади.

Шалигинська громада: ворог вдарив з мінометів (5 вибухів).

Середино-Будська громада: здійснено мінометний обстріл (4 вибухи).

Вночі та зранку росіяни здійснили 2 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 16 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська (ворог бив з мінометів – 10 вибухів) та Зноб-Новгородська громади (артобстріл – 6 вибухів). 

Харківська область

Фото: Харківська ОВА
Фото: Харківська ОВА
Фото: Харківська ОВА
Фото: Харківська ОВА
1/2

11:40 відбувся обстріл крилатою ракетою Х-35У м. Харків. Пошкоджено будівлю комунального закладу та багатоквартирний будинок.
Постраждав 64-річний охоронець, без госпіталізації.

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини: Синьківка, Степова Новоселівка, Котлярівка та ін. Авіаударів зазнали н.п. Новоєгорівка, Іванівка, Кислівка.

15:40 відбувся ворожий  обстріл м. Куп'янськ з РСЗВ «Ураган», внаслідок якого було пошкоджено приватний будинок, будівлю молочноконсервного комбінату. Травмовано 55-річного чоловіка.

08:45 обстріл с. Олександрівка Богодухівського району з РСЗВ «Град», внаслідок якого пошкоджено будівлю місцевої установи, 9 приватних будинків, 2 приватних автомобілі, будівлю закладу освіти. Отримала поранення 56-річна жінка.

08:45 обстріл с. Одноробівка Богодухівського району з РСЗВ «Град». Постраждалі та руйнування відсутні.

27 березня 4:50 у с. Чорнолозка Красноградського району внаслідок ворожого ракетного обстрілу без світла залишилося 78 абонентів. Без постраждалих.

27 березня 03:15 у м.  Ізюм відбувся ворожий  обстріл БПЛА «Шахед», внаслідок якого пошкоджено будівлю закладу освіти та приватний будинок. Поранення отримав 62-річний охоронець, без госпіталізації.

Харківська обласна прокуратура
Харківська обласна прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура
1/4

27 березня 0:30 внаслідок обстрілу м. Куп’янськ пошкоджено приватний будинок та господарська споруда. Без постраждалих.

Дніпропетровська область

Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
1/2

Від ранку майже півтора десятка ворожих атак. Агресор застосовував важку артилерію і БпЛА. Потерпали Нікополь, Марганецька, Мирівська громади.

Потрощені 10 приватних будинків, господарська споруда, приватне підприємство, санаторій і декілька ліній електропередач. Загиблих та постраждалих немає.

Пізно ввечері агресор ще двічі вгатив по Нікопольщині. Поцілив по Червоногригорівській та Мирівській громадах з важкої артилерії. Випустив з півдесятка снарядів. Загиблих і постраждалих немає.

Після цього атаки припинилися і ніч в районі минула без обстрілів.  Так само як і на решті територій Дніпропетровщини.

Херсонська область

Минулої доби противник обстрілював Тягинку, Берислав, Новоберислав, Дніпровське, Кізомис, Качкарівку, Республіканець, Одрадокам'янку, Золоту Балку, Львове та місто Херсон.

російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, внаслідок чого пошкоджено багатоповерхівку та 2 приватних будинки. Також були зафіксовані влучання в господарську споруду, автобус та автомобіль.

Через російську агресію 3 людини дістали поранення.

Миколаївська область

Удень, 26 березня, о 14:00 ворог завдавав мінометних обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Запорізька область

Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
1/1

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області.

Авіаційний удар військовослужбовці рф здійснили по Малинівці.

46 БПЛА атакували Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку, Новоандріївку.

5 РСЗВ-обстрілів прийшлися по Малій Токмачці та Роботиному.

334 артудари завдано по території Гуляйполя, Малої Токмачки, Роботиного, Новоандріївки, Малинівки, Левадного та Вербового.

Надійшло 39 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали.

Донецька область

Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
1/3

Покровський район. У Курахівській громаді пошкоджено будинок у Гострому, обстріляні Курахове, Трудове, Успенівка і Ганівка. Під вогнем — Очеретине, без постраждалих. У Новогродівці 2 людини загинули і 1 поранена.

Краматорський район. Численних обстрілів зазнала Лиманська громада: у Лимані пошкоджено 3 приватні будинки, 3 двоповерхівки і адмінбудівлю; у Тернах зруйновано 13 будинків і 1 пошкоджено; у Ямполі пошкоджено інфраструктурний об'єкт. У Костянтинівській громаді обстріляні Диліївка і Біла Гора.

Бахмутський район. У Часовоярській громаді пошкоджені 9 приватних будинків. У Торецьку пошкоджено гараж, у Сіверську — 2 нежитлові будівлі. Під вогнем села Соледарської і Званівської громад.

Всього за добу росіяни 18 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 456 осіб, у тому числі 42 дитини.

Луганська область

З усіх наявних видів озброєння вели вогонь окупанти в зоні нашої відповідальності. Як і попередньої доби, основні атакуючі дії противника були зосереджені на Білогорівському напрямку. Штурми проводилися із застосуванням авіації та артилерії різних калібрів. Наразі усі спроби ворога просунутися уперед на цій ділянці зупинені.

Також продовжується фіксація наслідків цьогорічних ударів по наших деокупованих селах.

Так, у Невському задокументовано руйнування й будинку, й господарчих споруд поряд.

За інформацією обласних військових адміністрацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ