Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Обстріли території України. Ситуація за добу

російські найманці продовжують обстрілювати Україну. За минулу добу ворог обстрілював Сумську, Харківську, Дніпропетровську, Херсонську, Миколаївську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області.

Сумська область

Протягом дня росіяни здійснили 22 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 113 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Свеська громади.

Есманьська громада: ворог бив з мінометів (12 вибухів). Також були обстріли FPV-дронами (3 вибухи).

Шалигинська громада: 2 міни скинули росіяни на територію громади.

Хотінська громада: здійснено обстріли з мінометів (6 вибухів), РСЗВ (20 вибухів), артилерії (4 вибухи) та обстріл FPV-дроном (1 вибух).

Середино-Будська громада: зафіксовано обстріл FPV-дроном (1 вибух), авіаудар з літака ракетами типу НАР (4 вибухи) та мінометний обстріл (3 вибухи). Внаслідок мінометного обстрілу поранено одну людину.

Юнаківська громада: здійснено мінометний обстріл (8 вибухів) та артобстріл (4 вибухи).

Свеська громада: відбувся обстріл FPV-дроном (1 вибух).

Великописарівська громада: ворог вдарив з мінометів (32 вибухи).

Краснопільська громада: нанесено авіаудари з гелікоптера ракетами типу НАР (12 вибухів).

Вночі та зранку росіяни здійснили 4 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 10 вибухів з мінометів. Обстрілів зазнали Хотінська (2 вибухи), Новослобідська (1 вибух), Есманьська (4 вибухи), Середино-Будська (3 вибухи) громади.

Харківська область

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини: Синьківка, Іванівка, Степова Новоселівка та ін. Авіаударів зазнали н.п. Козача Лопань, Вовчанськ, Охримівка, Купʼянськ, Садове, Табаївка, Чернещина.

1 квітня 10:00 внаслідок ворожого авіаційного обстрілу КАБ м. Куп’янськ пошкоджена трибуна стадіону, роздягальня, приватні будинки, багатоквартирний будинок. Поранена жінка 57 років.

10:15 м. Люботин Харківського району внаслідок ворожого ракетного обстрілу ЗРК С-300 по території пошкоджено будівлю. Без постраждалих.

12:02 — 14:20 внаслідок серії ворожих обстрілів м. Вовчанськ пошкоджені приватні будинки, паркан, господарські споруди. Поранена 27-річна жінка.

Фото: Харківська обласна прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура
1/1

15:00 внаслідок ворожого обстрілу с. Курилівка Куп‘янського району горіли приватні житлові будинки. Без постраждалих.

Фото: Харківська обласна прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура
1/4

16:40 с. Липці Харківського району стався ворожий обстріл території. Інформація про постраждалих та пошкодження не надходила.

22:05 у м. Куп'янськ внаслідок ворожого авіаційного обстрілу КАБ пошкоджено приватний будинок. Без постраждалих.

Дніпропетровська область

Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
1/1

Після опівночі ворог атакував Нікопольщину. Агресор вдарив по Червоногригорівській громаді. Застосував важку артилерію. Люди неушкоджені.

Цілили по району окупанти і з самого ранку. Спрямували два дрони-камікадзе на Нікополь. Попередньо, в результаті влучання загиблих та постраждалих немає.

Також по Нікопольському району працювала ворожа артилерія. Протягом дня було два обстріли. А ще агресор здійснив сім атак дронами-камікадзе і скинув боєприпас з БпЛА.

Під удар потрапили сам Нікополь і Мирівська громада. Пошкоджені приватний будинок і гараж. Люди вціліли.

Ще ворог здійснив атаку на Кривий Ріг, є постраждала. Уламки залізяччя поранили 42-річну жінку. Постраждалій надали необхідну медичну допомогу. Вона лікуватиметься вдома. Зайнялася лісосмуга. У будинку неподалік вибуховою хвилею вибиті вікна у трьох дев'ятиповерхівках. Понівечене авто. Зачепило високовольтну лінію електропередач.

Через падіння уламків БпЛА в обласному центрі виникло два займання, які оперативно загасили. Пошкоджені двоповерхова будівля та пожежна частина. Ніхто не постраждав.

Вранці російська армія кілька разів вдарила по Нікопольщині – артилерією і дронами-камікадзе. Поцілила по райцентру та Червоногригорівській громаді. Наслідки з'ясовуються.

Херсонська область

Минулої доби противник обстрілював Берислав, Янтарне, Дніпровське, Кізомис, Антонівку, Садове, Львове та місто Херсон.

російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, внаслідок чого пошкоджено багатоповерхівку та 4 приватних будинки. Також були зафіксовані влучання в господарську споруду та газопровід. Виток газу перекрито, пожежі та загроз немає.

Через російську агресію 2 людини дістали поранення.

Миколаївська область

Учора, 1 квітня, о 09:15 ворожі обстріли фіксувалися по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Увечері, 1 квітня, о 21:16 ворог завдавав артилерійських обстрілів по Куцурубській громаді. Постраждалих немає.

Також уночі, 2 квітня, о 03:45 внаслідок ворожого обстрілу в с. Солончаки Куцурубської громади пошкоджено житлові приватні будинки, лінію електропостачання та дротову подачу інтернету. Постраждалих немає.

Запорізька область

Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
1/1

Впродовж доби окупанти завдали 353 удари по 8 населених пунктах Запорізької області.

3 авіаційні удари військовослужбовці рф здійснили по Малій Токмачці та Роботиному.

26 БПЛА атакували Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку та Малинівку.

10 РСЗВ-обстрілів прийшлися по Гуляйполю, Малій Токмачці, Роботиному, Левадному, Новояковлівці.

314 артударів завдано по території Гуляйполя, Малинівки, Новоандріївки, Малої Токмачки, Роботиного, Левадного та Вербового.

Надійшло 24 повідомлення про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали.

Донецька область

Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
1/4

Покровський район. У Гострому Курахівської громади пошкоджено 3 двоповерхівки. Обстріляні околиці Очеретинської громади.

Краматорський район. У Лиманській громаді зруйновано будинок у Торському, пошкоджено 3 будинки в Зарічному і 4 в Закітному. У Костянтинівській громаді пошкоджені 6 будинків у Віролюбівці і 1 у Стінках.

Бахмутський район. У Торецьку пошкоджено 2 будинки і 2 інфраструктурні об'єкти; ще 2 будинки пошкоджено у Південному. У Часовоярській громаді пошкоджені 13 приватних будинків і промислова будівля. У Сіверську пошкоджено будинок і 2 нежитлові приміщення.

За добу росіяни 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 355 людей, у тому числі 25 дітей.

Луганська область

Доки на Куп’янському напрямку відносна тиша, на Лиманському ворог майже щоденно штурмує Білогорівку. Там наші бійці стримують наземні атаки противника, перебуваючи під тиском авіації та артилерії різних калібрів. За учора відбито декілька штурмів росіян. Під удари з повітря потрапили Стельмахівка та Білогорівка. Вогонь противник відкривав по Невському.

За інформацією обласних військових адміністрацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ