Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ОБСЄ: Майже половина окупованого Донбасу закрита для спостерігачів

Представники Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ скаржаться, що не мають доступу до 46% підконтрольної бойовикам території Донбасу. Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО в Фейсбуці.

«Влада ОРДО та ОРЛО повністю блокує доступ спостерігачів до ділянки російсько-українського кордону в районах Луганської та Донецької областей, а 46% території, яка контролюється бойовиками, практично закриті для патрулювання представниками СММ ОБСЄ», - констатують у штабі АТО за результатами зустрічі керівництва української сторони СЦКК на чолі з генерал-майором Борисом Кременецьким із заступником керівника СММ ОБСЄ Олександром Хугом і представниками донецького та краматорського офісів СММ ОБСЄ.

Водночас міжнародні спостерігачі кажуть, що не мають проблем з допуском місії на території, підконтрольні ЗС України.

«На підконтрольній Україні території, принаймні у зоні відповідальності краматорської групи, будь-яких суттєвих перешкод, що заважають роботі Місії, не виникає. Усі питання, пов’язані з допуском патрулів СММ ОБСЄ, у разі потреби вирішуються на місцях в робочому порядку», - зазначив, зокрема, керівник краматорського офісу Іонн Савчук.

Укрінформ

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ