Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Одеський припортовий завод знову розпочав роботу

4 жовтня на ПАТ «Одеський припортовий завод» відновлено постачання газу. Завод знову розпочав свою роботу. Про це повідомили у Фонді державного майна.

9.09.2016 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу (відносини у перехідний період)» від 22.09.2016 №658.

За інформацією ПАТ «Одеський припортовий завод», 03.10.2016 відбулася наглядова рада НАК «Нафтогаз України» щодо погодження укладення контракту на постачання газу ПАТ «ОПЗ».

Як пише "Дзеркало тижня", ОПЗ був зупинений 11 серпня, може частково відновити виробництво з 1 жовтня. При цьому борг підприємства становить близько 380 млн доларів, в тому числі 281 млн доларів – Дмитру Фірташу.

На сьогодні приватизацією ОПЗ цікавляться чотири компанії, повідомив голова Фонду державного майна України Ігор Білоус. Він запропонував знизити стартову ціну на ОПЗ до 150 млн доларів. При цьому голова ФДМ заявив, що швидше за все ціна буде визначено Кабміном у розмірі до 260 млн доларів, так як це максимальна оцінка акціонерної вартості ОПЗ без поточних боргів. На попередній аукціон завод виставлявся за ціною близько 527 млн доларів (13,175 млрд грн). Як відомо, ФДМ не зміг продати Одеський припортовий завод на конкурсі 18 липня, оскільки жодна компанія не подала заявку для участі.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ