Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Одним з основних джерел забруднення повітря у Львові є автотранспорт

Працівники хімічної лабораторії провели вимірювання на визначення забруднення атмосферного повітря викидами від автомобільного транспорту. Найбільш забрудненими виявились 7 перехресть із 37 обстежених.

Як розповіли в ECO CLUSTER UA, впродовж першого кварталу 2024 року працівниками хімічної лабораторії КП ‘’Адміністративно-технічне управління’’ проводились спостереження за станом атмосферного повітря на 37 перехрестях Львівської громади.

Відповідно до проведених замірів найчистішими перехрестями, на яких відсутні перевищення, за якими характеризують забруднення повітря, у Львові є:

  • перехрестя вул. Шпитальна – вул. Данилишина (біля пішохідного переходу зі сторони   буд. № 7 на вул. Данилишина);
  • перехрестя вул. Дорошенка – вул. Словацького (біля пішохідного переходу, зі сторони  буд. № 36 на вул. Дорошенка);
  • перехрестя вул. С. Бандери – вул. Антоновича – вул. Русових (біля пішохідного переходу зі сторони буд. № 71 на вул. Антонича).


Водночас найбільш забрудненими перехрестями з перевищенням максимально разової гранично допустимої концентрації по оксиду вуглецю та діоксиду азоту є:

  • перехрестя пр. Червоної Калини – вул. Хуторівка (біля пішохідного переходу зі сторони Верхнього Шувару);
  • перехрестя вул. Стрийська – вул. Ш. Руставелі – вул. І. Франка – вул. Зарицьких (біля пішохідного переходу зі сторони буд. № 79 на вул. І. Франка);
  • перехрестя вул. Городоцька – вул. Збиральна (навпроти автостанції на вул. Городоцькій);


Т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Оксана Війтик зазначила, що як показують дослідження, одним з основних джерел забруднення вулиць і перехресть нашого міста є автомобільний транспорт. Особливо відчутно зростаючий рівень забруднення на перехрестях та вулицях з інтенсивним рухом в години пік.

Водночас Олена Війтик додала, що експеримент з впровадження "зеленої хвилі" в рамках роботи світлофорів дає свій позитивний результат, але в місті ще залишається ряд проблемних перехресть, де слід працювати над збільшенням пропускної здатності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ