Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Один із шести F-16 розбився в Україні - ЗМІ

Винищувач F-16 американського виробництва було втрачено внаслідок аварії в понеділок, через кілька тижнів після того, як перший з винищувачів прибув в Україну.

Про це пише видання The Wall Street Journal у четвер з посиланням на інформацію від неназваного американського чиновника.

"Початкові повідомлення вказують на те, що літак не був збитий ворожим вогнем, хоча інцидент стався під час масованого російського ракетного обстрілу по всій країні в понеділок, сказав чиновник. Найімовірніше, катастрофа була результатом помилки пілота", - йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що, за словами президента України Володимира Зеленського, Україна в понеділок уперше використала F-16 у бою, щоб збити російські ракети під час ударів.

"Українські Військово-Повітряні сили не підтвердили катастрофу або статус пілота. Пентагон переадресував запит до українських Військово-Повітряних сил для коментарів", - пише The Wall Street Journal, зазначаючи, що ця новина стала "серйозним ударом для Києва, який місяцями просив про літаки, перш ніж президент Байден нарешті дав зелене світло європейським країнам на їх передачу".

4 серпня президент України Володимир Зеленський оголосив, що перший з 80 обіцяних F-16 прибув в Україну.

Інший представник США повідомив виданню, що загалом в Україну прибуло шість літаків, і в Україні є шість пілотів, навчених керувати ними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ