Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

Один з поверхів реабілітаційного центру "Незламні" назвуть в честь Вільнюса

Один із семи поверхів національного реабілітаційного центру присвятять литовському місту Вільнюс, яке з нагоди свого 700-річчя пожертвувало для розвитку закладу 700 тисяч євро.

Фото: ЛМР

Про це інформує пресслужба Львівської міськради.

Сьогодні мер Вільнюса Реміґіюс Шимашюс та мер Львова Андрій Садовий оглянули приміщення майбутнього центру, де наразі ведуться ремонтні роботи, та поспілкувалися із працівниками й пацієнтами, які проходять реабілітацію.

Як зауважив мер литовського міста, ця допомога для Львова є дуже символічною, адже це спільна боротьба усіх європейських країн за вільне життя і свободу.

Фото: ЛМР

У Книзі почесних гостей міста мер литовської столиці написав: «Це велика честь бути у гарному Львові, підтримувати від імені мешканців і співпрацювати з UNBROKEN задля перемоги і свободи».

«Приємно, що Вільнюс передав 700 тисяч євро, щоб ми якомога швидше відкрили центр. Це праця великої кількості людей заради єдиної мети – допомогти українцям повернутися до нового ритму життя», – зазначив Андрій Садовий.

Фото: ЛМР

Мер наголосив, що розвивати екосистему НЕЗЛАМНІ у Львові допомагають чимало благодійників та донорів, серед яких, зокрема, і німецьке місто Фрайбург, якому також присвятять один із поверхів центру.

«Говорячи про новий центр, який сполучений з головним корпусом лікарні місточком, ми розуміємо, що завдяки такій локації маємо доступ до найкращих хірургів, ортопедів, трансплантологів, протезистів, і поряд є корпус, де всі люди, які в нас лікуються, отримуватимуть найкращу можливість для реабілітації – фізичної та психологічної. У головному корпусі є відділення психіатрії, а тут – центр ментального здоров’я, у головному корпусі хірургія, а тут – реабілітація після важких операцій, там встановлюють протези, а тут – реабілітація після протезування. Цього корпусу дуже чекають наші пацієнти», – зазначила Ірина Заславець, директорка з розвитку Першого медичного об’єднання Львова, одна із керівниць проєкту НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN).

У ЛМР зазначають, що торік у Першому медичному об’єднанні Львова пролікували пів мільйона людей, з яких 11 тисяч – це важкопоранені люди внаслідок війни. А повноцінна реабілітація і є частиною лікування. Тому, завдяки центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), люди з усієї України отримають абсолютно новий доступ до реабілітації безплатно: це можливість рятувати, протезувати й реабілітувати українців в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ