Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Офіс генпрокурора: через працівників лісгоспів – незаконні рубки дерев на мільйони

Загальна сума спричинених державним інтересам збитків становить 10,5 млн грн.
фото Офіс генпрокурора

Правоохоронці підозрюють працівників лісгоспів у мільйонних збитках через неправомірні рубки дерев на Закарпатті і Харківщині.

Про це у телеграмі повідомив Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Закарпатської та Харківської обласних прокуратур трьом особам повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).  

На Закарпатті неправомірні дії працівників лісоохорони одного з лісових дослідних господарств призвели до проведення протягом першої половини 2022 року незаконних рубок на території лісництва.

Провідний інженер лісгоспу неналежно здійснив огляд лісових насаджень і допустив порушення під час відведення лісосік в рубку. Подані службовцем матеріали, що містили порушення, без ретельної перевірки підписав головний лісничий держпідприємства. 

Це стало підставою для видачі лісорубного квитка та призначення не того виду рубок, який можливий на території з огляду на наявні там насадження.

Загальна сума спричинених державним інтересам збитків становить 10,5 млн грн.

На Харківщині майстер лісу філії «Зміївське лісове господарство» ДП «Ліси України» не здійснив державний контроль за додержанням вимог лісового законодавства та не забезпечив охорону лісу від незаконних рубок. 

У травні 2023 року у цьому лісгоспі здійснювались вибіркові санітарні рубки. Під час них невідомими особами незаконно було вирубано та вивезено з території майже 300 здорових дерев. Через несумлінне виконання власних обовʼязків майстер лісу цього «не побачив».

Відповідно до висновку комплексної судової економічної та інженерно-екологічної експертиз, підозрюваний заподіяв державі понад 2,6 млн грн шкоди.

Правоохоронці встановлюють інших причетних до кримінальних правопорушень осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ