Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Офіс Генпрокурора закрив справу проти Романа Матиса

Офіс генерального прокурора закрив кримінальне провадження стосовно волонтера та експосадовця Львівської ОДА Романа Матиса у зв’язку з відсутністю складу злочину.
Дискусія на тему "Мова як засіб та чинник державотворення". Фото: Гал-інфо

Про це повідомив сам Роман Матис на Facebook-сторінці.

"Багато хотілося сказати з цього приводу, але зараз, коли вже можу - не хочеться. Мої слова про те, що вся ця ситуація є абсолютним непорозумінням, йде в розріз з моїми цінностями і що жодних кримінально-протиправних дій я не вчиняв - отримали офіційне підтвердження. Це найважливіше", - зазначив Роман Матис.

Нагадаємо, в травні 2022 року, Служба безпеки України викрила схему розкрадання гуманітарної допомоги під час якої була виявлена амуніція на мільйони гривень. В межах розслідування було затримано  президента Міжнародного Інвестиційного Офісу, колишнього голову Управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації у 2016-2021 роках, колишнього кандидата в мери міста Львова Романа Матиса і головного редактора скандального видання Mind.UA Євгена Шпитка. Їх затримали в порядку ст. 208 КПК України під час продажу партії бронежилетів та військових касок для потреб ЗСУ на загальну суму 535 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ