Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Оголошено кандидатури на здобуття премії Олександра Довженка

Оголошено кандидатури, висунуті на здобуття Державної премії України імені Олександра Довженка у 2017-му році, - прес-служба Держкіно.

Оголошення Комітету з Державної премії України імені Олександра Довженка

Комітет з Державної премії України імені Олександра Довженка повідомляє, що на здобуття Державної премії України імені Олександра Довженка у 2017-му році висунуто такі кандидатури:

1. Роговцева Ада Миколаївна – народна артистка України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Герой України – за видатний внесок у розвиток українського і світового мистецтва; висунуто Національною спілкою кінематографістів України.

2. Ткаченко Тарас Анатолійович – кінорежисер, сценарист – за створення повнометражного художнього фільму «Гніздо горлиці»; висунуто громадською організацією «Асоціація продюсерів України» та громадською організацією «Асоціація кіноіндустрії України».

3. Войтенко Володимир Миколайович – кінознавець, керівник проекту «Сценарна Майстерня», автор та ведучий телепрограми «Арґумент–Кіно» – за активну участь у розвитку кінематографії в Україні, популяризації українського кіно в країні та за її межами; висунуто Асоціацією «Українська Кіноасоціація».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ