Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Оголошено програму кінофестивалю короткометражного кіно ʺВідкрита Ніч ʺДубль 22ʺ

Як повідомили у прес-службі Держкіно, 19-го червня під час пресконференції у форматі мандрівки по Дніпру на пароплаві організатори розкрили секрети проведення Кінофестивалю українського короткометражного кіно ʺВідкрита Ніч ʺДубль 22ʺ.

У 2019 році кінофестиваль пройде в ніч з 29 на 30 червня на столичному Арт-причалі, а одночасні покази пройдуть на більше ніж 100 майданчиках в Україні та за кордоном.

За 22 роки своєї історії фестиваль ʺВідкрита Нічʺ зібрав у своїх програмах таку велику кількість фільмів, що навіть полярної ночі не вистачить для їх демонстрації. Тому фактично свою діяльність ʺДубль 22ʺ розпочинає за тиждень до основного заходу – з дофестивальних показів. Напередодні щорічного фестивалю організатори ʺВідкритої Ночіʺ показують найбільш пам’ятні і резонансні роботи минулих років. Цьогоріч у межах таких показів  продемонструють панораму переможців найновішої історії фестивалю. Дофестивальні ретропрограми покажуть 27 червня в Кіноклубі Київського телецентру ʺОлівецьʺ.

Додатково, спільно з Суспільне:UA відбудеться серія телевізійних спецвипусків,  присвячених фестивалю. Показ жанрових фільмів, які найкраще характеризують понад двадцятилітні традиції та стиль ʺВідкритої Ночіʺ пройде на телеканалі 22 та 23 червня.

До участі у конкурсі цього року було подано 96 фільмів. Основна програма фестивалю триватиме 6 годин. ʺЯ, власне, бажаю, щоб ось ці 6 годин програми фестивалю були наповнені фільмами, в яких був би різний імпульс - десь критичний, а десь і гумористичний чи сатиричний. Я зараз не кажу, що все має бути суцільно комедійним, але треба, щоб був інший посил, окрім цього декадансу, хоч він і дуже добре капіталізується на міжнародних кінофестивалях. Наше завдання запропонувати глядачеві такі фільми, щоб він не заснув і почув  несподівані авторські аргументи. Ми здатні знімати різне кіно й воно з’являється. І в цьому є дуже гостра потреба - вона з’явилася з того моменту, коли ми почали розширювати фестиваль. На ʺВідкриту Нічʺ ми намагаємось не тягнути глядача до себе, а рухатися до нього. Організовуючи фестиваль 22-ий рік поспіль, ми намагаємось слідувати нашій основній мені - розширювати контакти з глядачем, аби він дивився, розвивався і гордився, що у нас є власне кіноʺ - прокоментував Михайло Іллєнко, президент та арт-директор фестивалю.

Усі фільми, що братимуть участь у конкурсі, змагатимуться за дві фінансові нагороди. Головна нагорода фестивалю становить100 000 гривень, наданих Генеральним партнером ʺРайффайзен Банком Авальʺ,  та коштів, зібраних  ʺФондом взаємодопомогиʺ. Головного переможця фестивалю, який отримає приз  розміром 100 000 грн., визначатиме журі.

Переможця, який отримає кошти, зібрані ʺФондом взаємодопомогиʺ, визначатиме найсуворіший критик – глядач, шляхом SMS-голосування.

Цього року глядачі побачать фільми у таких секціях секцій:

Конкурсні і позаконкурсні програми, складені з нових фільмів як дебютантів, так і вже відомих митців.

До них увійшли:

Ігрові – 8 фільмів;

Документальні – 4 фільмів;

Анімаційні – 6 фільмів;

Позаконкурсні – 4 фільмів;

Ретроспектива – 3 фільми.

Детальна програма фестивалю на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ