Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Окружний адміністративний суд м. Києва не розблокував роботу МОЗ України

Окружний адміністративний суд м. Києва не розблокував роботу МОЗ України, - МОЗ України.

Суд не виніс рішення щодо клопотання, яке подало Міністерство юстиції України від імені Уряду щодо скасування заборони доктору Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров’я України. Суддя повідомив, що йому потрібен додатковий час для прийняття рішення, тому що багато документів. Про час прийняття рішення суддя повідомить додатково.

МОЗ України спільно з Міністерством юстиції вимагають швидше винести рішення.

“Наразі робота міністерства заблокована. Але пацієнти, яким потрібні ліки або операції за кордоном, не мають часу чекати, поки Окружний адміністративний суд наважиться винести рішення. Наша команда бореться за кожного з них і не відступить від впровадження глобальних змін у системі охорони здоров’я”, - сказала в.о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун.

Нагадаємо, що робота МОЗ України заблокована, зокрема припинено розвезення в регіони ліків для хворих на рак, гепатити, туберкульоз, а також вакцин проти кору. Зупинилась нормативно-правова підготовка до наступних етапів трансформації охорони здоров’я.

Рішення суду - це наразі єдина можливість розблокувати роботу МОЗ України.

На п’ятницю, 15 лютого, призначено розгляд позову народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у доктора Уляни Супрун повноважень до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України. Засідання відбудеться о 14:50 в Окружному адміністративному суді м. Києва

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ