Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олег Бота: Що шкодить довкіллю більше: транспорт чи підприємства?

Експерт з охорони довкілля, екологічний аудитор та кандидат в депутати Львівської ОТГ від політичної партії “Слуга народу” Олег Бота розповів, що більше шкодить екології Львова транспорт чи підприємства.
Олег Бота

“Різні підприємства - це стаціонарні джерела викидів, але також існують і пересувні.  Це транспортні засоби, яких у Львові багато.  Що з них шкодить більше нашій екології, мені важко сказати.  Я думаю, що динаміка цих процесів змінюється.  У години пік  - це, скоріше за все, автотранспорт.  Залпові викиди швидше за все не відбуваються вдень, бо їх видно.  Такі викиди зазвичай відбуваються вночі або дуже зранку”, - розповів Олег Бота. 

Також він зазначив, що треба працювати на випередження і не допустити того, що підприємства будуть здійснювати викиди в атмосферу:

 “Санкції стимулюють підприємства до правильних управлінських рішень, але я хотів би наголосити, що на кожному підприємстві мала би бути організована система екологічного менеджменту на рівні європейських стандартів. У систему цього екологічного менеджменту має входити планування, постійна оцінка ситуації, недопущення викидів і вдосконалення екологічної ситуації”. 

Крім того, Олег Бота пояснив, чому підприємцям вигідно дбати про екологію: “Є два основні моменти. Перший -  це уникнення додаткових витрат, які можуть виникнути у разі накладання штрафів. А другий стимул ми плануємо створити, і для цього я йду у владу. Ми хочемо допомогти підприємствам екологізуватися, простимулювати їхні інновації та  передбачити в бюджеті якісь кошти для того, щоб ті свідомі підприємці, які осучаснюють свої технології, зменшують викиди і енерговитрати, отримали квоти від своєї екологічної діяльності”. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ