Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Олег Синютка: Львівщина лідирує за темпами зростання альтернативної енергетики

Як інформують у прес-службі ЛОДА, Львівщина – лідер у впровадженні альтернативних джерел енергетики. Про це під час публічного звіту сьогодні, 26 січня, розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка.
Олег Синютка під час презентації роботи команди Львівської ОДА упродовж 2015-2018 рр.

"Жодна область України немає такої енергетичної палітри, яку має Львівщина. Починаючи ввід газових сховищ, виробництва електроенергії, і основа основ – це видобуток вугілля. Те, що ми у 2018 році нарешті спромоглись інвестувати у вугільну промисловість області – запорука того, що шахтарі, які на жаль, сьогодні ще потерпають через невчасну виплату зарплат, але вже сьогодні мають на 30-40% зростання доходів, припинили виїжджати закордон і стануть основою нашої енергетичної незалежності. Сьогодні за темпами зростання альтернативної енергетики Львівська область веде перед. Переконаний, що саме моденрна промисловість повинна стати основою нашого зростання", - наголосив Олег Синютка.

Відтак, за його словами, значно зріс обсяг відновлювальної енергетики. В області відкрили 14 промислових сонячних електростанцій та 166 дахових (приватних) СЕС.

Видобуток вугілля зріс на 5,3%, вироблення готового товарного вугілля – на 19,3%. Введено в експлуатацію 7 нових лав.

Окрім того, в області відкрили першу біо-ТЕЦ, що працює на відходах деревини – ТОВ “Мебель-Сервіс” у Радехівському районі. Сума залучених інвестицій – 175 млн грн. Створено 200 робочих місць.

Завдяки реалізації Програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини зекономили  1913,9 Гкал теплової енергії, фактична економія – 5,7 млн грн.

У 2018 році 2778 родин скористалися програмою енергозбереження для населення Львівщини. З метою енергозбереження домівок інвестовано 93,6 млн грн, 14,5 млн грн компенсовано з обласного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ