Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Олімпійському навчально-тренувальному центру «Конча-Заспа» - 45 років

45 років з моменту заснування відзначає ДП «Олімпійський навчально-тренувальний центр «Конча-Заспа» - головна спортивна база країни, де готуються до змагань українські олімпійці, неолімпійці та паралімпійці.

За роки існування база підготувала понад 60 олімпійських чемпіонів, десятки срібних і бронзивих призерів Олімпійських Ігор, переможців та призерів чемпіонатів світу, Європи, Кубків світу та інших змагань.

Нині база продовжує розвиватись. За прямої підтримки Мінмолодьспорту  з 2015 року на базі відкрито нові зали, постійно оновлюється   обладнання та спортивний інвентар,  медичне устаткування.

Загалом, з жовтня 2017 року по грудень 2018 року здійснено закупівель робіт та послуг, придбано обладнання та інвентарю на загальну суму понад 36,5 млн грн.

У 2017 році зроблено капітальні ремонти залів - загальної фізичної підготовки. спеціальної фізичної підготовки; приміщення сауни; модернізацію системи відеонагляду, ремонт освітлення ігрового залу, залу гімнастики та залу боротьби.

У 2018 році зокрема, встановлено нову вентиляційну систему у залі спортивної гімнастики,  головний тренер збірної України зі спортивної гімнастики Генадій Сартинський особисто відзначив, що умови тренувань і проживання  спортсменів якісно зросли за останні два роки.

1 лютого 2019 року на базі відкрито новий, додатковий зал важкої атлетики із  11-ма помостами для тренувань.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов на святковому вечері, присвяченому ювілею бази, привітав її колектив: "Низький уклін всім працівникам: прибиральницям, лікарям, офіціантам, кухарям, медикам, тренерам, адміністраторам - всім, хто вкладає в спортивні перемоги України велику частину своєї праці, свого часу, своєї душі. "Конча-Заспа" функціонує на належному рівні саме завдяки вам. Я не з чуток знаю, що спортсмени, які тут тренуються, задоволені тими умовами, які створені на базі. Але на цьому ми не збираємося зупинятися. Я був на багатьох олімпійських базах, в Польщі, Японії. Можу сказати, що ми здатні витримати конкуренцію, особливо зараз, коли буквально за останні півтора роки нашими спільними зусиллями, база отримала серйозний поштовх вперед".

Міністр нагадав, що є план розвитку бази, згідно з яким, за наявності відповідних коштів у бюджеті Міністерства, планується побудувати сучасний басейн, два тренувальні корпуси, новий спальний корпус тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ